Anlık Bildirim

Analiz : Giyilebilir cihaz sahipleri 6 ay içerisinde hevesini kaybediyor

Analiz : Giyilebilir cihaz sahipleri 6 ay içerisinde hevesini kaybediyor

Son dönemde pek çok teknoloji devinin de katkısı sayesinde hızlı bir yükselişe giren ve bir devrim olarak kabul edilen giyilebilir cihazlar, analizlerde tam tersi bir ivmede olduğunu gösteriyor. 

Endeavour Partners tarafından ABD'de yapılan bir analize göre giyilebilir cihaz sahipleri cihazlarını satın aldıktan sonra 6 ay içerisinde kullanmaktan vazgeçiyor. Ayrıca her 10 yetişkinden birinde fitness takip cihazı yer alıyor ve bunların yarısı cihazlarını kullanmıyor.

Özellikle Galaxy Gear akıllı saatinin iade oranlarının yüksek olması ve ikinci el satış sitelerinde yoğun Galaxy Gear ilanlarının yer alması bunu doğrular nitelikte. 

Analizde kullanıcıların neden bu kadar çabuk cihazlardan vazgeçtikleri belirlenememiş. Ancak muhtemel nedenler arasında tüketicilerin bir heves sonucu giyilebilir cihaz satın alması, cihazların genelde sporu alışkanlık haline getirmiş kullanıcılara hitap ediyor olması ve tüketicilerin cihaz satın alırken hangi fonksiyonlara sahip olduğunu tam olarak araştırmaması yer alıyor. 

Bu davranış şeklinin giyilebilir cihaz pazarına nasıl bir etki yapacağı bilinmiyor. Ancak Android Wear gibi örnekler sayesinde kullanıcının tüm ihtiyacını karşılayacak giyilebilir cihazların piyasaya çıkabileceği ifade ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
750 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep Tel Aksesuarları, smartwatch
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim