Anlık Bildirim

Apple, Barnes&Noble firmasını almak için adım atıyor(?)


Basılı kitapların yerini yavaş yavaş dijital kitapların almasında en büyük pay Amazon ve Barnes&Noble firmalarına aittir. Barnes&Noble Nook ve Amazon Kindle e-kitap okuyucuları toplamda 20 milyonu geçen satış rakamı yakalayarak dijital kitap satışının basılı kitap satışına oranla %40 daha fazla olmasının yolunu açtı. Şimdi başka bir teknoloji devi bu dengeyi bozmanın hesaplarını yapıyor.

BGR sitesinin adını vermediği kaynaklarına dayandırdığı iddiasına göre Apple, Barnes&Noble firmasını satın almak üzere adımlar atmaya hazırlanıyor. Ancak iki firma arasında görüşmelere başlandığı konusunda net bir bilgi yok.

Apple hali hazırda iBooks uygulaması ile dijital kitapları satın alarak okuma imkanı sağlıyor. Rakip firmalar kadar popüler olmasa da iBooks gelecekteki en büyük dijital kitap okuyucu platformlarından birisi olmaya aday. Bu bakımdan Apple B&N firmasını satın alarak NOOK cihazını iBooks platformuna entegre etmeyi ve daha sonra da yarış dışında bırakmayı istiyor olabilir. 

Aynı kaynak bunun yanında dijital kitapları iBooks platformuna aktarmadan direkt olarak iTunes üzerinden okumaya imkan tanıyan iTunes 11 sürümünün de Eylül ayında iOS 5 ve iCloud ile birlikte yayınlanacağını iddia ediyor.   

Eğer iddialar doğruysa Apple iTunes ile yakaladığı başarılı online mp3 satışlarının yanında artık dijital kitap satışlarında da büyük başarılar elde edebilir.

Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin: DH App Gallery Uygulamasını İndir DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim