Anlık Bildirim

Apple, iOS için beta erişimi satan sitelerin peşinde


 Geliştirici olarak Apple'a kayıt olan kullanıcılar iOS'un yeni beta versiyonlarına bireysel erişim hakkına sahip oluyor. Bu durum ile geliştiricilerin yeni işletim sistemini test etmesi ve uygulamalarını yeni sürüm yayınlanmadan uygun hale getirmesi sağlanıyor. 99'$ karşılığında alınan geliştirici hesabı ile 100 adet cihaza beta sürümler yüklenebiliyor.

Birçok geliştirici bu 100 cihaz hakkını meşru amaçlar için kullanırken, bazı küçük şirketler bu hakkı ticari kazanç elde etmek amacı ile kullanıyor. Apple ise bu işten ticari kazanç elde etmek isteyen sitelerin, peşine düşmüş durumda. Söz konusu siteler 10 dolar karşılığında beta sürümlerine erişim hakkı satıyor. Toplamda 99$ karşılığında bu hakkın elde edildiği düşünülecek olursa, bu sitelerin oldukça fazla kazanç elde edildiği ortaya çıkıyor. Bu işlemi yapan internet sitelerinden biri olan UDID Activation, geçtiğimiz hafta 8,99 dolardan 2300 cihaza beta erişimi sağlayarak, 20600 dolarlık bir gelir elde etti. Sitenin gerçekleştirdiği toplam kayıt sayısının ise 19000 civarında olduğu belirtiliyor.

Bu konuda telif hakkı gerekçesi ile işlem başlattığı belirtilen Apple’ın bu tarz siteleri kapattırdığı da gelen haberler arasında yer alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim