Anlık Bildirim

Apple müzik analiz girişimi Asaii’yi satın aldı

Çevrim içi müzik hizmetinde daha iyi oynatma listesi önerileri ve gelecek vadeden sanatçıları ortaya çıkaran bir sistem isteyen Apple, Asaii adındaki girişimi satın aldı.

Geçtiğimiz hafta önce ortağı Dialog Semiconductor firmasına önemli bir yatırım yapan Apple sonrasında da bir zengin gerçeklik girişimini satın almıştı. Apple bu haftaya da firma satın alarak başladı.

Apple Music odaklı

Yapılan açıklamaya göre müzik analizleri konusunda teknolojiler geliştiren Asaii girişimi Apple tarafından satın alındı. Kaynaklar Apple’ın 100 milyon dolar civarında bedel ödediğini ifade ederken girişimin kurucuları da Apple bünyesine katıldı.

2016 yılında kurulan Asaii girişimi özellikle yapay zekâ teknolojilerini kullanarak çevrim içi müzik hizmetlerinin gördüğü ilgiyi anlamaya ve analizlerini yapmaya çalışıyor. Apple Music, Facebook, Instagram, SoundCloud, Spotify ve Twitter gibi pek çok platformdan veri alan yapay zekâ bunları analiz ederek Assai puanı veriyor. Puana göre de müşterilerine gelecek vadeden parçalar önerebiliyor.

Girişim ayrıca Asaii Recommend adında bir API de geliştirmiş. Çevrim içi müzik hizmetleri bu API’leri kullanarak daha odaklı oynatma listeleri hazırlayabiliyor ve kullanıcılara önerebiliyor. Apple’ın bu teknolojileri kullanarak Spotify’ın RISE adındaki potansiyel vadeden sanatçı girişimine rakip olmak istediği ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim