Anlık Bildirim

YouTube değer üretmeyen içeriklere reklam vermeyecek

YouTube üzerinde aynı videoyu değiştirmeden yükleyen ve bunu süreklilik haline getiren kanalların reklam gelirleri kesilecek. YouTube artık değer üretenlere para vermek istiyor.

İçerik kalitesini korumak adına geçtiğimiz dönemlerde para kazanma şartlarını oldukça zorlaştıran ve şikâyet mekanizmasını daha hassas hale getiren YouTube yeni bir adım daha atıyor. Artık değer üretmeyen kanal sahipleri para kazanamayacak.

Değer gerek

Bir süredir bazı kanal sahiplerinin kendini tekrarlayan içerikler nedeniyle ortaklık programından çıkarılmaya başladığı belirtiliyor. Gelen eleştiriler üzerinde açıklama yapan platform; orijinal ve değer katan içerikler üretilmesi gerektiğini ve değiştirilmeden içerik yayına alan ortakların platformdan çıkarılacağını dile getirdi.

YouTube’un değer katan içerik tanımı kapsamında bazı önemli ayrıntılar var. Örneğin daha önce yayınlanmış bir videoyu kanalınıza tekrar yükleyebilirsiniz ancak orijinal yorum, düzenlemeler veya dublaj gibi eklentiler yapmanız gerekiyor. Bir içeriğin tekrar tekrar yüklenmesi ve kanalın da bu içerikler ile dolu olması durumunda programdan çıkış söz konusu.

YouTube ilk etapta programdan çıkaracağı ortaklara 30 günlük süre veriyor ve bu süre zarfında ortağın kanalını düzenlemesini istiyor. 30 gün sonunda ise düzelme olmazsa programdan çıkarılıyor.

Bununla birlikte pek çok önemli içerik üreticisi kanalında sadece orijinal hazırlanmış özgün yapımlar olmasına rağmen YouTube’un haksız davrandığını ve kanalını uyarı sürecine aldığını ifade ediyor. YouTube ise bu politikadan vazgeçecek gibi görünmüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim