Anlık Bildirim

Apple'dan süpriz: iOS 7'nin 6.betası yayınlandı

Apple'dan süpriz: iOS 7'nin 6.betası yayınlandı

Geçtiğimiz hafta iOS 7’nin 5.betasını yayınlayan Apple, şaşırtıcı bir hamleyle sistemin 6.betasını birkaç saat önce geliştiricilerin kullanımına sundu.

Normalde Apple'ın sistemin yeni beta derlemelerini 2 haftada bir yayınladığı biliniyordu. Bu plana şimdiye kadar geliştiriciler merkezinin yaklaşık 1 hafta kapalı kalmasından ötürü 4.betanın yayınlanma sürecinde uyulmamıştı.
5.betadan bir hafta sonra yayınlanan 6.betanın diğer derlemelerden önemli bir farkı bulunuyor. Normalde Apple’ın önceki derlemeleri daha büyük boyutlu oluyor ve içerisinde arayüzsel olsa dahi önemli değişikliklerle geliyordu. Ancak 6.derleme Apple’ın açıklamalarına göre buluttaki bazı içeriklerin kendiliğinden yüklenip istem dışı oynatılmasına sebep olan iTunes in the Cloud ‘la ilgili sorunu gideriyor. Dolayısıyla yayınlanan 6.beta, diğer derlemelerin aksine, sorun giderme amaçlı olarak hızlı şekilde yayınlanmış bir derleme olarak seleflerinden ayrılıyor.

iPhone 5 için yaklaşık 13,5 MB olan 6.derlemeyi Apple Geliştirici Merkezi’nden ya da direkt olarak cihazlar üzerinden yükleyebilirsiniz.

Apple’ın normalde gelecek hafta yayınlanması beklenen 6.derlemenin bu hafta yayınlanmasından sonra gelecek hafta daha detaylı bir derlemenin yayınlanıp yayınlanmayacağı şimdilik bilinmezken, iOS 7’nin Golden Master sürümünün 10 Eylül haftasıyla birlikte geliştiricilerin kullanımına sunulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim