Anlık Bildirim

Artırılmış gerçeklik gözlüğü Meta Pro, 3000$ fiyat etiketiyle ön siparişe açıldı

Son yılların en önemli teknolojileri arasında yer alan giyilebilir cihazlar, başta Google'ın Glass modeli olmak üzere ciddi anlamda bir geliştirme sürecinden geçiyor. Form olarak aynı olan ancak artırılmış gerçeklik noktasında sunduklarıyla farklı bir seviyede bulunan Meta ise, Meta Pro ismini verdiği yeni gözlük modelini 3000$ fiyat etiketiyle ön sipariş üzerinden satmaya başlamış durumda.
Dış görünüş olarak standart bir güneş gözlüğü şeklinde karşımıza çıkan Meta Pro, teknik olarak üzerinde 40 derece görüş açısına sahip 1280 x 720 piksel iki adet ekran, üst seviye kalitesli ZEISS üretimi lensler, 3D surround ses sistemi, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 kablosuz ve USB baplantıları, çift RGB kamera (Derinlik ölçebiliyor), 9 eksenli dahili hareket ünitesi, jiroskop, ivme ölçer ve pusula gibi detayları barındırıyor. Taşıdığı bu donanım ile üç boyutlu ortamda objeler ile etkileşime geçilmesi gibi bilim kurgu filmlerin çıkma bir yapıyı sunabilen ürün, gücünü ise beraberinde gelen oldukça ince bir bilgisayardan alıyor. 1.5 GHz Intel Core i5 işlemci, güçlü GPU birimi, 4GB RAM ve 128GB SSD birimlerine sahip bu bilgisayar ile MetaApp Store üzerinde yer alan uygulamaların en yüksek performans ile (500'den fazla uygulama geliştiriliyor) kullanabilen MetaPro, stereoskopik 3D özelliğini de bünyesinde taşıyor. Geliştirilen el takip algoritması ile kontrol noktasında üst seviye hassaslık sağlayabildiği belirtilen arttırılmış gerçeklik gözlüğü, telefon ve dizüstü bilgisayar gibi ürünleri de aynalama yaparak sanal ortama aktarabiliyor.
İlk sürümlerinden Meta 1'e göre oldukça geliştirilen ve artık çok daha şık görünen Meta Pro, 3000$ fiyat ile ön sipariş üzerinden satın alınabiliyor. Dağıtımına 2014 Haziran ayında başlanacağı belirtilen gözlüğün yapabildiklerini anlatan tanıtım videosunu aşağıda izleyerek daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz.
(Meta) / (TC) / (EG) 
 
Artırılmış gerçeklik gözlüğü Meta Pro, 3000$ fiyat etiketiyle ön siparişe açıldı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2031 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim