Anlık Bildirim

Avea CEO'su Erkan Akdemir 3G'nin 1. Yaşını Değerlendiriyor...

Avea CEO'su Erkan Akdemir:

"Türkiye'nin tek AR-GE sertifikasına sahip operatörü olarak 3G altyapısı hatta 4G altyapısı üzerine benzersiz ürünler geliştiriyoruz.  Altyapımızı başta sağlık, spor, eğitim ve teknoloji sektörlerinin gelişmesi için yani tüm Türkiye'nin gelişimi için kullanıyoruz."

Avea CEO'su Erkan Akdemir, 3G'nin 1. Yaşı vesilesiyle değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin, abonelerini en çok konuşturan operatörü olan Avea'nın, 3G teknolojisi ile geliştirdiği yenilikçi mobil çözümler ve sunduğu cazip teklifleriyle müşterilerinin hayatına değer kattığını belirten Akdemir; "Mobil iletişim anlayışını yeniden şekillendiren 3G hizmetlerinin sunulmaya başlanmasının üzerinden 1 yıl geçti. Bu süre zarfında 3G teknolojisi temelli yeni çözümler; teknolojiden eğitime, sağlıktan ulaşıma kadar birçok farklı alana yeni bir boyut kazandırdı ve hayatımızın her alanına ?hız' ve ?kolaylık' kavramlarını getirdi. Türkiye'nin tek AR-GE sertifikasına sahip operatörü olarak elimizdeki bu büyük AR-GE gücünü kullanarak 3G altyapısı hatta 4G altyapısı üzerine ürünler geliştiriyoruz. 3G'nin ikinci yılında her üç ayda bir benzersiz bir ürün ya da hizmeti devreye alma hedefini koyduk. Türkiye'nin gelişmesi için her alanda Avea'yı göreceksiniz" dedi.
 "Müşteri tabanımızın %10'u 3G abonesi..."
Türkiye'de teknolojiye son derece meraklı, gelişmeleri takip eden ve genç bir nüfusun olduğunu ifade eden Akdemir, bu durumun önümüzdeki dönemde pazardaki 3G abone sayısını hızla artıracağını söyledi. Akdemir sözlerine şöyle devam etti; "Biz Avea olarak, 2010 ilk yarı itibarıyla 11,5 milyon aboneye sahibiz. 3G abone sayımız da müşteri tabanımızın %10'unu oluşturuyor. Avea olarak toplam mobil internet kullanımımızın %70'e yakını artık 3G şebekesi üzerinden yapılıyor. Bugün tüm il merkezlerimizde 3G kapsaması sağlamış durumdayız ve kapsama alanımızı da hızla genişletmeye devam ediyoruz. Cihazlara baktığımızda da şu an pazardaki cihazların %70'inin 2G olduğunu görüyoruz. Ancak son dönemde 3G'li cihazların hızlı bir şekilde pazarda yer alamaya başladığını söyleyebiliriz."

 

 "Dünyanın sayılı HSPA+ operatörlerinden biriyiz. Dünya standartlarında data trafiği sunuyoruz."
Data trafiği konusuna da değinen Avea CEO'su Erkan Akdemir; "Geçen yıl, yeni şebeke yatırımlarımızı yaparken Ericsson firması ile gerçekleştirdiğimiz LTE denemelerinde kullanıcı başına 150Mbps hızlara ulaştık. Bugün 81 ilde 3G yatırımımız var ve tüm Türkiye'de kapsama ve servis kalitemizi arttırmak için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Şu an 3.9 G olarak bilinen, HSPA+ teknolojisiyle 21Mbps hızlarda hizmet sunabiliyoruz. İhtiyaca göre bunu 42 veya 84 Mbps'a çıkarmaya hazır şekilde şebekemizi kuruyoruz. Dünyadaki 63 HSPA+ destekleyen operatörden biriyiz. Bu da Avrupa ve Amerika'daki 3G şebekelerine kıyaslandığında çok daha hızlı data trafiği imkanı sağladığımız anlamına geliyor" dedi.

Ülkemizin bilgi toplumuna dönüşümünde önemli bir adım olan 3G teknolojisi sayesinde mobil iletişim hizmetlerinin hayatın içine çok daha fazla entegre olmaya başladığını, özellikle mobil internet kullanımı oranlarında artış gözlendiğini ifade eden Akdemir, "AVEA çekirdek şebekesini hem 2G hem de 3G için tamamı ile Next-Generation-Network (NGN) standardında yani  full-IP yapısına geçiren ilk operatördür. Bu yapı ile ileride beklenen LTE (Long Term Evaluation) gibi teknolojilere hazır durumdadır. AVEA şebekesi diğer kablosuz teknolojilerden biri olan WiFi şebeke datasını üzerinden taşımaya ve yönetmeye uygun hale getirilmiş tek şebekedir" dedi.

Avea'nın 2G şebekesinin frekansının da 1800 MHz olduğunu söyleyen Akdemir," 3G'nin taşıyıcı frekansı olan 2100MHz'e çok yakın bir 2G frekansına sahibiz. Bu bize 3G yatırımlarımızın planlamasında, hızımızda, kalitemizde ve maliyetlerimizde rakiplerimize göre avantaj sağlıyor. Bu avantaj ayrıca AVEA müşterilerine şebekedeki 3G- 2G geçişlerinin sırasında diğer operatörler göre daha az çağrı kesilmesi ile karşılaşmalarını sağlıyor" dedi.

"Avea Teknoloji yatırımlarını her geçen gün artırıyor."
Avea olarak teknoloji yatırımlarına büyük önem verdiklerini ve Avea'nın kurulduğu günden beri tüm faaliyetlerini Türkiye'nin bir bilişim ve telekomünikasyon ülkesi olma hedefine katkı sağlayacak şekilde yönettiğini ifade eden Akdemir; "Avea olarak teknolojiye gelirine oranla en çok yatırım yapan şirketiz. Verimlilik artıran ve işlemlere hız kazandıran teknolojik yatırımların yanı sıra kapsama alanını artırıcı yatırımlarımız var. Ayrıca şebeke mimarisi için de ciddi yatırımlar söz konusu. Bu dönemdeki en büyük yatırımlarımızı 3G altyapısına yönelik yatırımlar oluşturuyor. İlerdeki dönemde abonelerimize yenilikçi ve inovatif özellikler sunmaya devam edeceğiz. NFC, 3G ve 4G teknolojileri, yeni nesil şebeke mimarileri, geniş bant teknolojileri yeni sanal operatörler ile SIM uygulamaları ve Mobil TV üzerinde çalıştığımız alanların başında yer alıyor" dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim