Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Bloody P93 Gaming Mouse ve MP-60R Mousepad Test Masamızda

Bu videomuzda Bloody'nin MP-60R mousepad ve P93 oyuncu faresine oyuncu gözüyle yakından bakıyoruz. Bakalım fiyat/performans oranları oyuncuların aklını çelmeye yetiyor mu?
Herkese merhaba,

Bugün A4 TECH’in Bloody oyuncu ekipmanlarından bazılarını oyuncu gözüyle mercek altına alacağız. Bunlar sırasıyla MP-60R RGB Gaming Cloth Edition Mousepad ve P93 Light Strike 5K RGB Animation Gaming Mouse. Dilerseniz ilk olarak mousepad ile başlayalım.

Mouseların tamamlayıcı unsuru elbetteki mousepad. İsmindeki RGB'den anlaşıldığı üzere MP-60R RGB aydınlatmalı bir mousepad. 2.6 mm yüksekliğe sahip olan ürün, 256 mm uzunluğa ve 354 mm genişliğe sahip. Mousepadin bağlantı kablosu ise bütünleşik değil. Kutu içerisinde gelen micro usb kablo ile sisteminize kolayca takabilirsiniz.
Bloody P93 Gaming Mouse ve MP-60R Mousepad Test Masamızda Tam Boyutta Gör


Sahip olduğu özelliklere göz atacak olursak 16.8 milyon renk derinliğine, kauçuk kaymaz tabana, 10 adet RGB led komponentine ve 10 farklı aydınlatma seçeneğine sahip olan mousepad hem hız hem de kontrol için optimize edilmiş. Aydınlatma seçeneklerini mousepadin üst kısmındaki buton yardımıyla değiştirebiliyorsunuz. MP-60R'nin öne çıkan bir diğer özelliği de çift katmanlı su geçirmez kaplamalı kumaş ile tasarlanmış olması. Bu da olası senaryolar sonrasında mousepadin kayganlığından bir şey kaybetmeden kullanıma devam etme imkanı sunuyor.

Mousepad beraberinde sisteminize kuracağınız Bloody Illumine yazılımı üzerinden aydınlatma seçeneklerini görebilir ve kişisel zevkinize göre renklendirme şablonları oluşturabilirsiniz.
Bloody P93 Gaming Mouse ve MP-60R Mousepad Test Masamızda Tam Boyutta Gör


MP-60R ile ilgili getirebileceğim tek eleştiri üst kısma yerleştirilen logo ve butonun
çıkıntılı olması. Kablolu bir mouse kullanıyorsanız sağa-sola doğru yaptığınız hareketlerde
mouse kablosu sürekli olarak bu çıkıntıya çarpıyor. Bu durum yüksek hassasiyet gerektiren oyunlarda anlık kaymalarla hedeften şaşmanıza neden olabilir.

İncelemeyi yayınlandığımız dönem itibariyle RGB aydınlatmalı mousepad segmentindeki genel fiyat ortalamasının ortalarında yer alan MP-60R’nin, RGB aydınlatmalı mousepad arayanlar için tercih edilesi bir ürün olduğunu söyleyebiliriz.

Tabi üzerine bir mouse koymazsak mousepad tek başına bir anlam ifade etmiyor. Dilerseniz bir diğer ürüne, P93 Light Strike 5K RGB Animation Gaming Mouse’a geçelim..
Bloody P93 Gaming Mouse ve MP-60R Mousepad Test Masamızda Tam Boyutta Gör


P93, biri traşlı görünüme sahip metalik gri, diğeri ise siyaha yakın koyu gri bir tonda olmak üzere 2 farklı renk seçeneğiyle karşımıza çıkıyor. Kutu içeriğinde ikişer adet Bloody çıkartması ve RGB kontrol yazılımı için bağlantı linki barındıran birer kart ile gelen mouselar, alt kısımdaki metal korumalar sayesinde yüzeydeki aşınmaya karşı daha uzun süre koruma sağlıyor.

P93 kablolu bir mouse. Kablosuyla bütünleşik geldiği için kablosuz kullanma olanağı bulunmuyor. Kablo uzunluğu ise 1.8 metre. Boyut olarak 68mm genişliğe 128mm uzunluğa ve 38 mm yüksekliğe sahip. Simetrik tasarımı gereği her iki elle de kontrol edilebilir bir yapısı var. Tabi sol taraftaki tuşlarla hiç işiniz yoksa. Zira sol elle kullanımda bu tuşlara erişmek biraz zahmetli.
Bloody P93 Gaming Mouse ve MP-60R Mousepad Test Masamızda Tam Boyutta Gör


P93'ün öne çıkan vurgusu Light Strike teknolojisi. Bu teknoloji sayesinde 0.2 ms tepkime süresine olanak tanınmış. 5000 CPI'a kadar ayarlanabilir çözünürlük desteği sunan mouse, içerisindeki PMW 3325 5K Optical Gaming Engine teknolojisi sayesinde 5K çözünürlüğe kadar olan ekranlarda görüntü tazeleme hızını bire bir oranda takip ederek en ideal tepkimeyi sunmayı amaçlıyor.
Bloody P93 Gaming Mouse ve MP-60R Mousepad Test Masamızda Tam Boyutta Gör


Oyunculara yönelik olarak 5 yollu silah ayarı, 6 farklı sniper modu ve 3 farklı atış şekli mevcut. Bu atış şekilleri arasında ilk seçenek single shot. Yani her basışınızda tekli atışlar sağlıyor. 2. seçenek nx shot. Bu da şarjörünüz bitene kadar tarama imkanı veriyor. Son seçenek olan 3x shot'ta da adından da anlaşılacağı üzere her basışınızda 3 mermilik atışlar yapıyorsunuz. Bu tuş aynı zamanda renk profilleri arasında geçiş yapmanıza da olanak tanıyor. Ayrıca MMO oyunları için tek tuşla macrolar yürütme imkanı da sağlanmış.

İsminden de anlaşılacağı üzere P93 RGB aydınlatmalı bir mouse. Önceden tanımlı 5 farklı renklendirme seçeneğiyle birlikte geliyor. Kendi yazılımı üzerinden aydınlatma şekilleri ve renk seçenekleri üzerinde kendi zevkinize göre ayar yapma imkanı sunulmuş.
Bloody P93 Gaming Mouse ve MP-60R Mousepad Test Masamızda Tam Boyutta Gör


Ayrıca oyun deneyimini arttırma adına oyuncuya destek sağlamayı amaçlayan 4 aşamalı ultra core seçeneği mevcut. Bu ön yüklü mouse profilleri, oynadığınız oyun türüne göre mousetan en fazla verimi almanızı amaçlıyor. Core 1 ve Core 2 ücretsiz olarak oyunculara sunulurken Ultra Core 3 ve Ultra Core 4 isimli profiller ücretsiz deneme sürümü olarak karşımıza çıkıyor. Ultra Core 3, FPS oyuncuları için uyumlu oyunlarda silah tepmelerini azaltmayı amaçlıyor ve daha önce bahsettiğimiz 5 yollu silah ayarı ile 6 farklı sniper modunu oyunculara sunuyor. Ultra Core 4 ise MMO/RPG oyuncuları için combo ve oscar macro özellikleri sunuyor. Eğer bunları sınırsız kullanım için çevrimiçi mağazadan satın almak isterseniz, videoyu yayınladığımız tarih itibariyle 30 dolar yerine 9 dolar 90 cent’ten ulaşabiliyorsunuz. Tabi satın aldığınız ürünün içerisinde yer alan bir özelliği sınırsız kullanabilmek için ekstra harcama yapmak ne kadar doğru bir satış politikası, tartışılır.

Uygulama üzerinden FPS oyunlarında kullandığınız dürbünlü tüfekler için ayrı bir hassasiyet ayarı da sunuluyor. Böylece uzak mesafe atışlar sırasında oyunculara daha ince ayar yapma şansı tanınmış. Mouse hassasiyetini 5 farklı aşamaya kadar her bir aşamada istediğiniz seviyede olacak şekilde ayarlamanız mümkün. Ayrıca yine yazılım üzerinden mouse üzerindeki tuşlara farklı görevler atayabiliyorsunuz.

Tasarım ve teknik detaylar elbette önemli unsurlar ama nihayetinde son kararı vereceğimiz yer kullanım kısmı. P93’ün ele oturan bir yapısı var. Özellikle benim gibi büyük elleri olan oyuncular için kavrama hissini yakalamak her zaman kolay olmuyor. P93 bu konuda benden geçer not aldı. Yapısı itibariyle yüzeyde rahatlıkla hareket edebilen bir mouse. Ancak yine kendimden örnekle elleri çabuk terlemeye müsait biriyseniz uzun kullanım senaryolarında üst yüzey rahatsızlık verici duruma gelebiliyor. Bu da deneyimi olumsuz etkiliyor. Ancak bu durum kişiden kişiye değişebilir.

P93, kendi segmentinde tercihler arasına girecek özellikler barındırıyor. Eğer sizin de öncelikleriniz P93’ün teknik özellikleriyle veya tasarımıyla uyuşuyorsa, Ultra Core 3 ve 4’ün ayrı satın alınması durumunu da hesaba katarak P93’ü tercih edebilirsiniz.
Bloody P93 Gaming Mouse ve MP-60R Mousepad Test Masamızda Tam Boyutta Gör


Bu videomuzda Bloody’nin MP-60R mousepadine ve P93 oyuncu faresine oyuncu gözüyle yakından baktık. Önümüzdeki videolarda görüşmek üzere.

Herkese iyi oyunlar.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim