Anlık Bildirim

Bu enteresan bisiklet dünya hız rekoru kırdı

Yalnızca kas gücünden yararlanan bir araç kaç kilometre hıza ulaşabilir? Kanadalı bir mühendislik firmasının bu enteresan bisikleti saatte tam 144.17 kilometre hıza ulaşarak dünya hız rekoru kırdı.
Kanadalı mühendislik firması AeroVelo'nun yukarıda görmüş olduğunuz bu enteresan bisikleti dünya hız rekoru kırdı. ABD'nin Nevada eyaletinde gerçekleştirilen bir yarışma sırasında saatte tam 144.17 kilometre hıza ulaşan firmanın kurucu ortağı Todd Reichert, yalnızca insan gücü kullanılarak ulaşılan en yüksek hız rekorunun sahibi oldu.

AeroVelo, Eta(mühendislikte verimlilik anlamına gelen Yunan sembolü) ismini verdiği bisikletin verimliliğini artırabilmek için hafif malzelemelerden oluşan bir gövde, aerodinamik karbon fiber kaplamalar ve sürücünün yatarak rahat bir şekilde sürebileceği ergonomik bir koltuk tasarımından yararlanmış. Dış kaplamasıyla beraber bir mermi şeklini alan Eta'nın içerisindeki sürücünün etrafını görebilmesi için bisiklete yerleştirilmiş kamera sistemleri kullanılıyor.

İnsan gücü kullanılarak ulaşılan en yüksek hız rekorunun bir önceki sahibi de aslında yine Eta'yı kullanan Todd Reichert'tı. Reichert ve Eta geçtiğimiz yıl yine aynı yarışmada saatte 139.42 kilometre hıza ulaşarak rekorun sahibi olmuştu. Yani AeroVelo kendi rekorunu yaklaşık 4.8 kilometreyle geliştirmiş oldu.

AeroVelo'nun bir önceki rekor sonrasında hazırladığı video:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15768 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aerovelo, eta ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim