Anlık Bildirim

Carnegie Mellon Üniversitesi'nin yeni teknolojisi ile videoların sıkıcı kısımları otomatik olarak atılıyor

Hem güvenlik hem de eğlence amacıyla çekilen videolar, bildiğiniz üzere içerik anlamında %100 dolu şekilde karşımıza çıkmıyor. Bu noktada özellikle güvenlik kameraları için Carnegie Mellon Üniversitesi tarafından geliştirilen LiveLight teknolojisi, videoların gereksiz kısımları otomatik olarak çıkartarak ortaya dolu dolu bir sonuç çıkartıyor.
Bu temizlik işlemini yapmak için geliştirilen özel bir algoritmayı kullanan LiveLight teknolojisi, videoları gerçek zamanlı olarak tarıyor ve önemsiz olduğunu düşündüğü ya da tekrarlanan bölümleri otomatik olarak içerik dışarısına alıyor. Bu sayede ele aldığı videonun en belirgin ve bilgilendirici kısımlarının bir derlemesini oluşturan sistem, her ne kadar görevini otomatik olarak yerine getiriyor olsa da bazı düzenleme seçenekleri aktif olarak veriyor. Standart dizüstü bilgisayarlar ile 1 saatlik videoyu yaklaşık 2 saatte analiz edebilen LiveLight teknolojisi, özellikle uzun saatler boyunca belirli bir noktayı kaydeden güvenlik kameralarında işe yarıyor. Güvenlik kayıtlarını analiz eden sistem, sadece kayıt sırasında meydana gelen önemli olayları gözler önüne serebiliyor. GoPro ve Google Glass gibi ürünlerle çekilen aralıksız çekimlerde de işe yarayan teknoloji, videoların sadece ilginç bölümlerini bıraktığı için sosyal medya temelli paylaşım hızını arttırıyor ve kullanılan veri miktarını da ciddi oranda düşürebiliyor.
Ticari kullanımı hakkında çalışmalar devam eden LiveLight teknolojisi hakkında hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. Yayınlanan video sistemin yapabildiklerini ve sunduğu toplam süre avantajını tam olarak gösterebiliyor. 
 
Carnegie Mellon Üniversitesi'nin yeni teknolojisi ile videoların sıkıcı kısımları otomatik olarak atılıyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim