Anlık Bildirim

Elektronik imzayla tanışan yeminli mali müşavirlere E-GÜVEN'den eşsiz hizmet!

Elektronik imzayla tanışan yeminli mali müşavirlere E-GÜVEN'den eşsiz hizmet!

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı bünyesinde yürütülen proje başvurularının alındığı "Proje Değerlendirme ve İzleme Sistemi (PRODİS)" kapsamındaki "Yeminli Mali Müşavirlik Proje Harcamaları Değerlendirme ve Tasdik Raporu (AGY 500)" 1 Temmuz'dan itibaren elektronik imza uygulamasına geçti. Elektronik imza sahibi olmak isteyen yeminli mali müşavirlere sunulan en hızlı ve ekonomik hizmet ise
E-GÜVEN'in "Elektronik İmza Paketi"!

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı tarafından yapılan bir açıklamaya göre, yürütülen destek programlarına ilişkin proje başvurularının online olarak yapılmasına olana sağlayan "Proje Değerlendirme ve İzleme Sistemi (PRODİS)" yeminli mali müşavirleri elektronik imza ile tanıştırıyor. İlgili hükümler doğrultusunda TÜBİTAK, 1 Temmuz tarihinden itibaren "Yeminli Mali Müşavirlik Proje Harcamaları Değerlendirme ve Tasdik Raporu (AGY500)" düzenleyen yeminli mali müşavirlerin elektronik imza sahibi olmalarını zorunlu kılıyor.

Bu sayede söz konusu formu PRODİS uygulaması üzerinden online gönderme imkanı bulacak olan yeminli mali müşavirlere en hızlı ve ekonomik elektronik imza hizmeti ise Türkiye'nin ilk Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısı (ESHS) E-GÜVEN tarafından sunuluyor.Elektronik imza uygulamalarının Türkiye'deki öncülüğünü yapan E-GÜVEN'in oluşturduğu "Elektronik İmza Paketi"nde, elektronik imza ve akıllı çubuk (USB Token) yer alıyor. Dolayısıyla elektronik imza sahipleri elektronik imzalarını gittikleri her yere kolayca yanlarından taşıma olanağı buluyor.

E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, konu hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getiriyor: "Bilindiği üzere 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda yer alan şekliyle elektronik imza başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veriyi tanımlıyor. Diğer bir deyişle elektronik imza bir bilginin üçüncü tarafların erişimine kapalı bir ortamda, bütünlüğü bozulmadan ve tarafların kimlikleri doğrulanarak iletildiğini garanti ediyor. Elektronik imzanın başlıca faydası ölçülebilir zaman ve para tasarrufu sağlaması. İş süreçlerini en üst düzeyde güvenli hale getiren ve daha etkin ve güvenli bir ortamda bilgi alışverişi yapılmasına olanak veren elektronik imzanın yeminli mali müşavirlerinin işlerini fazlasıyla kolaylaştıracağına inanıyoruz. E-GÜVEN'in elektronik imza paketi ise, bu veri güvenliği uygulamasının hâlihazırda sağladığı avantajlara hız ve mobilite açısından da katkıda bulunuyor. Elektronik imza ayrıca ciddi oranda bir kağıt tasarrufu sağlanmasına da yardımcı oluyor."

E-GÜVEN ile elektronik imza kapınızda! 
Elektronik imza sahibi olmak isteyen kişi ve kurumların www.e-guven.com adresine girerek online başvuru formunu doldurmaları yeterli oluyor. E-GÜVEN, sunduğu yerinde kimlik kontrolü ve yerinde kurulum hizmetleri sayesinde de, elektronik imza sahibi olmak isteyen ancak iş yoğunluğu nedeniyle bir türlü fırsat bulamayanlara büyük kolaylık sağlıyor. "Yerinde kimlik tespiti" uygulaması, başvuruda bulunan kişilerin aranması, ortak bir randevu zamanının belirlenmesi ve başvuru sahiplerinin belirlediği yerlere gidilerek kimlik tespiti yapılması süreçlerini ve telefonla teknik destek hizmetini kapsıyor. "Yerinde kurulum" uygulaması ise, elektronik imzaların kullanılabilmesi için elektronik sertifikaların içinde bulunduğu akıllı kartların ve kart okuyucuların bilgisayarlara kurulması, tanıtılması ve gerekli ayarlarının yapılmasını içeriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim