Anlık Bildirim
Sıradaki Video

En güçlü dikey süpürge "Dyson V11 Absolute incelemesi"

Bu videoda Dyson V11 Absolute dikey süpürgeyi inceliyoruz. Tasarımı ve yapısını ele alıyor, içerisindeki türbin moturu değerlendiriyor, pratik testlerini yapıp kullanım süresini sınıyoruz.
Gayet şık ve detaylı bir kutusu var, üzerinde merak edebileceğiniz şeylere değinilmiş. İçerisi dolu dolu, önce aksesuarlar ile başlayalım. İlki yüksek torklu, fırçalı temizleyici başlık, halılarda, kilimlerde kullanacağınız başlık bu. İkincisi yumuşak rulolu başlık, bu çizilmesini istemediğiniz yüzeylerde, parkeler olur, fayans yüzeyler olur, bunu onlarda kullanıyorsunuz.
Minik motorlu başlık, bunu da koltuklarda kullanabilirsiniz, mesela evcil bir hayvanınız varsa, tüyleri koltuğa yapışır, işte bu onları toplayabiliyor. Küçük, yumuşak fırçalı başlığımız ise çoğu yerde kullanılabilir tabii ama mesela ben aralarında kat olan zebra perdelerimde kullandım.
Bu da İnatçı, yoğun, çıkmamak için ısrar eden toz parçacıklarına karşı kullanabileceğiniz bir başlık, fırçaları gayet sert. Kombinasyon başlığı ise adı üstünde kombinasyonlar için kullanabileceğiniz, yine genel amaçlı olabilecek bir başlık. Ucu yarık olan da büyük parçacıklar veyahut erişmesi zor yerler için kullanılabilir. Bir de borumuz var tabii, bu aksesuarların hepsiyle kombinleyebiliyorsunuz. Üzerine sık kullandığınız bir aparatı tutturmak için tutucu aparat da dahil edilmiş.

Ürün 2 yıl garantili, kendi sitesinden de satın alabiliyorsunuz, Türkçe hizmet ve destek alabiliyorsunuz. Diyelim ki memnun kalmadınız, 30 gün içerisinde para iadesi alabiliyorsunuz.

V11 Absolute’u duvara asmak için duvar aparatı mevcut, duvarı delip aparatı yerleştiriyorsunuz, vidaları yanında geliyor, adaptörün jack’ını da içinden geçiriyorsunuz, pratik bir şekilde al, pratik bir şekilde yerine koy senaryosu oluşuyor ama ürün bende kalıcı olmadığı için duvarımı delip birebir gösteremiyorum sizlere arkadaşlar.

Tasarım. Tasarımı jet motorlarını aynı zamanda oyunlarda, filmlerde gördüğümüz ışın tabancalarını andırıyor, bu tasarımı nerede görseniz markasına bakmadan “Bu bir Dyson’dır” diyeceğiniz türden, imza niteliğinde bir tasarımı var. Beğeniyor muyum, füturistik bir havası da olduğu için şahsen çok hoşuma gidiyor.

Arkasında normalde bir süpürgeden beklemezsiniz ama ekranı var. Buradan moduna göre süpürgenin anlık kullanım süresini  birebir görebiliyorsunuz, dakikası, saniyesine kadar. Hatta ve hatta filtresinin temizlenmesi gerektiği gibi bazı diğer bildirimleri de verebiliyor. Kontrol için tek bir buton var ve yapacağınız şeyler için yeterli.

Boyutları. Şöyle bir piyasaya, rakiplerine baktığımda motorun bulunduğu ana ünite rakiplerinden küçük, ağırlık olarak da yaklaşık 1.5KG daha hafif ve bu aktif bir şekilde kullanacağınız bir şey için çok önemli bir avantaj, özetle daha az yoruyor. Asıl mesele kullanılan malzeme değil, elde verdiği sağlamlık bütünlük hissi olması gerektiği gibi, esneyen hiçbir şey yok.
Bu hafifliği sağlayan şey Dyson’ın patentli dijital, 14 siklonlu motoru. V11 modeli dememden anlamışsınızdır, bu bir seri ve önceki nesillere göre motoru %20 daha güçlü, %44 de daha hafif. İçerisindeki bir türbin benzeri parça 125 bin devire kadar çıkabiliyor, uçuk bir değer. 

Eco, medium ve boost şeklinde üç modu var, ekranından modları ve kalan kullanım sürelerini görebiliyorsunuz dediğim gibi. Eko’da ılımlı çalışıyor diyebiliriz, parke, düz yüzeyler, bu tür yerlerde ihtiyacınız olan gücü sağlıyor. Medium, orta ayar halı veya koltuk süpürürken kullanacağınız mod. Boost ise diyelim ki halıya ince taneli bir şey döküldü, halınız benimki gibi yoğun dokulu veyahut daha da zor shaggy dediğimiz halılardan olsun, bu modla motorun maksimum gücünü alıyorsunuz ve deneyimimi aktarayım, böyle bir çekiş gücü yok. Bir de yüzeye göre hız belirleyen oto modu var, onu denerken anlatacağım.
Ben yaptım, siz yapmayın, tarçın gibi aslında leke bırakma potansiyeli de olan bir şeyi halıma döktüm, bir güzel de yedirdim halıya. Süpürge sonuçta elbette büyü yapmıyor ama o ince tanecikleri halıdan almayı başardım, nemli bir bezle de sildim biraz, olayı çözdüm.

Yine akıllanmadım, gücünü test etmek için yine bu sefer de karabiber döktüm yere, bu sefer yedirmedim, yani çok daha normal bir senaryo uygulamış oldum. Çekti mi, sert uçlu başlıkla yine aslında çok taramadan, halıyı da yormadan tozu çekmiş oldum, başka bir makine olsa eminim çok daha fazla uğraşmam gerekecekti, çünkü filtreleyip attığı havanın miktarından anlıyorsunuz, bu çekiş gücü başka bir şey.

Bunlar ekstrem senaryolar, şimdi günlük deneyime geçelim. Burası benim hem evim hem stüdyom, sadece evim olduğu için değil, çekimler için de temiz tutmam, temiz bir görünüm sunmam gerek. %100 sentetik, yoğun dokulu ve aslında toz, tüy çıkaran bir halım var, yüksek torklu başlıkla süpürdüm makine bende olduğu sürece. Başlıkta naylon fırçalar bulunuyor, saniyede 60 devir yapabilen bir rulonun üzerindeler. Bunlar tabiri caizse halıyı dövüp derine inen tozları kaldırıyorlar.
Konforu anlamında, yoran bir makine değil, halıda rahat kayıyor ve hareketli bir boynu var, manevra yapması kolay, mesela parkeden tekrar halıya çıkarken takılmıyor gibi gibi. Çok önemli bir özelliği daha, bu başlıklar akıllı başlıklar, Dynamic Load Sensor, Türkçesine dinamik yük sensörü diyebiliriz, saniyede 360 defa yaptığı taramayla yüzey yoğunluğunu tespit edebiliyor. Düz bir yüzeyden halıya, halıdan daha yoğun bir halıya geçtiğinizde mesela cihaz hemen devrini yükseltiyor, yüzeye duyarlı yani, Dyson’a özel yeteneklerden biri. Başlık diyelim ki çok tüy, yün topladı, açıp bu ruloyu da çıkarabilir, temizleyebilirsiniz.

Özellikle bahsetmek istediğim bir konu da diyelim ki normal bir süpürgeyi, benim kendi süpürgem de buna dahil, ucu kapandı, içine bir şey kaçtı, makine boğulur, tabiri caizse tüm gücüyle bağırmaya başlar. Benim o 14 senelik Dyson DC-08’im de, elimdeki V11 Absolute da böyle bir durumda boğulup bağırmıyor, DC-08’de adeta cihazı rahatlatmak için içeride bir valf açıldığını duyuyordunuz, bunda o ses de yok, V11 Absolute’u aynı şekilde boğamıyorsunuz, motor zarar görmüyor ve bu özellik senelerdir var, ömrü uzattığının gerçeği de eski makinem, bunlar uzun vadede çok önemli şeyler.

Soft roller dediğimiz başlık, çizilmesini istemediğimiz yüzeylerde kullanacağımız başlık. Parkeler, fayanslar gibi gibi. Deneyimim şu şekilde, rulo gerçekten çok yumuşak, bir yeri çizmesi mümkün değil, kendi elinizle teyit edebilirsiniz zaten başlıkları. Yer pürüzsüz, başlık yumuşak olunca elbette makine istediğiniz gibi kayıyor, arkasındaki ikinci rulo da işi kolaylaştırmış.
Dediğim gibi rakiplerine göre de hafif bir cihaz, eko modda ekstra taramaya gerek kalmadan temizliğimi yapabildim, evim böyle tozlu, yünlü değil arkadaşlar, bu inceleme için böyle bıraktım, lütfen iğrenmeyin, mazur görün.

Mini motorlu aparat koltuklar için, sert fırçalı ve her koltuk yüzeyine uygun olmayabilir gibi geldi bana ama evcil hayvanınız varsa, kılını, tüyünü çıkaramıyorsanız koltuktan bu başlık işte o zaman devreye giriyor. Ben genelde yumuşak fırçayı kullandım koltuklarda.
Ucu kesik, aralık aparatı koltukların araları için, giremediğiniz yerler için kullanabilirsiniz. Elle girmesi zor yerler, makineyi sokup alıyorsunuz oradaki tozu da.

Kombinasyon aparatını, mini yumuşak toz fırçasını erişemediğim yerler için kullandım ben, evimde tesisatla alakalı borular var ve erişmem mümkün değil, makineye boruyu, boruya da diğer istediğim bir aparatı takıp en azından ben erişemediğim yerlere erişebildim.
Günlük temizliğimi yaptım diyelim, bunun bir haznesi var tabii. Normal bir süpürgenin haznesi kadar büyük değil, sonuçta tümünü elinizde taşıdığınız bir süpürgenin boyutlarını minimal tutmak gerekiyor ama V8’e göre %40 arttırmışlar hazneyi. Siz yine de işinizi bitirdikten sonra, ki günlük temizlik için yetiyor, boşaltın, daha sağlıklı. Boşaltma konusunu da gayet kolay bir hale getirmiş Dyson, makineyi çöp kovasına tutuyorsunuz, altındaki kelepçeyle hazneyi ittirmiş oluyorsunuz ve bu kadar, hazneyi boşalttınız. Filtresi, evet bu filtreyi de zaman zaman temizliyorsunuz tabii, ekran size bunun bildirimini veriyor.

Dyson V11 Absolute şarjlı bir makine. Dyson V10’a göre daha büyük ve daha yüksek kapasiteli bir bataryası var, ayrıca V10’a göre %20 daha güçlü bir çekiş gücü sağlıyor V11 Absolute. Eco modda 70 dakika, medium modda 40, boost modunda ise 10 dakika civarında çalışabiliyor. Batarya azaldıkça çekiş gücünün azalması gibi bir durum ise yok.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim