Anlık Bildirim

Gigabyte, Radeon HD 7970 SuperOverclock modelini hazırladı

Nvidia'nın tek grafik işlemcili en hızlı ekran kartı olan GeForce GTX 680 için hazırladığı SOC yani SuperOverclock modeliyle dikkatleri üzerine çeken Gigabyte, aynı tasarım anlayışını AMD'nin Radeon HD 7970 modeline de taşıyor.
Henüz resmi olarak açıklanmış olmamakla birlikte daha yüksek çalışma frekansına sahip Radeon HD 7970 GHz Edition modelini baz alması beklenen ekran kartı, bu sayede PowerTune Boost özelliği ile otomatik hız arttırımı da yapabilecek.
Gigabyte'ın yeni ekran kartı için en fazla dikkat çeken noktanın soğutucu tasarımı olduğunu söyleyebiliriz. Anakart üzerinde üç adet slotu kullanılamaz hale getiren ekran kartında, yüksek soğutma için her biri 40mm çapında 5 adet fana yer veriliyor. AMD Radeon HD 7970 için şu ana kadar hazırlanmış en serin çalışan model olduğu iddia edilen ekran kartına yüksek kaliteli komponentler ve bakır yoğunluğu arttırılmış baskılı devre kartı eşlik ediyor.
Bellek veri yulu 384-bit, bellek kapasitesi 3GB ve paralel işlemci sayısı 2048 olan ekran kartı, ihtiyaç duyduğu gücü iki adet 8pin güç konnektöründen alıyor. Çalışma frekansları bilinmeyen ancak fabrika çıkışı arttırılmış saat hızlarıyla gelebileceği düşünülen yeni modelde, daha yüksek soğutma performansı için metal arka plakaya da yer veriliyor.
Hız aşırtma profesyonelleri ve donanım tutkunları için hazırlanan ekran kartı, görüntü aktarımı için çift DİsplayPort, HDMI ve DVI konnektörlerini kullanıyor ve Eyefinity desteği de sunuyor. Gigabyte Radeon HD 7970 SOC'un çıkış tarihi ve fiyatı şu an için bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim