Anlık Bildirim

Google+ Hangouts özelliği sesli görüşmelere de imkan tanıyor


Google, sosyal ağı Google+ için yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. Hangouts adlı videolu görüşme odalarında konferans görüşmelere ve ortak YouTube videoları izlemeye imkan tanıyan Google+ şimdi de sesli görüşme hizmetini ağına ekledi.

Herhangi bir videolu oturumda istediğiniz bir numarayı arayarak karşı tarafla konuşurken diğer oturum arkadaşlarınız da sesli görüşmeyi dinleyebiliyor. Hangouts gibi Google+ üyeliği gerektirmeyen sesli görüşmede doğrudan karşı tarafı arayarak konuşmaya başlayabiliyorsunuz.

Yenilik Google çalışanı Jarkko Oikarinen tarafından duyuruldu. Sesli aramalar tamamen ücretsiz ve Google+'a üye kazandırma anlamında yapılan en önemli yeniliklerden birisi. Ayrıca Skype için de yeni bir rakip anlamına geliyor.

Sadece ABD ve Kanada kapsamında kullanılmaya başlanan özellik için bir Hangout oturumu başlattıktan sonra bir telefon numarası girilerek davet gönderilebiliyor. Alıcı cevapladığında sesli olarak oturuma katılmış oluyor. Hizmet şimdilik ücretsiz ancak 2012 ortalarına kadar devam etmesi bekleniyor. Uluslararası görüşmeler yapılamıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim