Anlık Bildirim

Google en iyi yapay zeka uzmanlarından birini daha Apple’a kaptırdı

Yapay zeka alanında çok büyük yatırımları olan ve sektörün Facebook ile yarışan gayri-resmi lideri Google, üst seviye uzmanlarından bir tanesini daha alanda yeni olan Apple'a kaybetti.
Daha önceden Open AI bünyesinde çalışmış olan ve uzun yıllardır Google içerisinde çalışmalarını yürüten yapay zeka uzmanı Ian Goodfellow, LinkedIn sayfasına göre Apple içerisinde Özel Proje Gruplarında Makine Öğrenmesi Direktörü pozisyonuna atandı.
İlk olarak Google çalışan John Giannandrea’yı kendi bünyesine katarak Makine Öğrenmesi ve Yapay Zeka departmanına alan Apple, yine üst profil bir çalışanı kendisine çekti. Firma bu yetenek transferleriyle alanda kendisine bir pozisyon edinmek için elinden geleni yapıyor.
En son transfer olan Goodfellow’un geçmişi oldukça dolu ve başarılı. Kendisi 2013-2016 ve 2017-2019 yılları arasında Google’da çalışıyordu. Firmanın içerisindeki son beş ayında pozisyonu Kıdemli Kadro Araştırma Bilimcisi olan Goodfellow, 2016-2017 arasında da Elon Musk tarafından fonlanan OpenAI için çalışmıştı.
Kendisinin en büyük buluşu ise şüphesiz GAN adı verilen yaklaşım olarak tarihe geçti. Açılımı "Generative Adversial Network" olan yöntem, basitçe iki yapay zekayı birbiriyle karşılaştırmalı olarak çalıştırarak gerçekçi fotoğraf ve videolar ortaya çıkarıyor. Bu yaklaşım kötü aktörler tarafından sahte porno videoları üretmekte kullanılmıştı. GAN kullanılarak oluşturulan üstteki görselde yer alan yüzlerin hiçbiri gerçek bir insana ait değil. 
Ian Goodfellow’un Apple içerisinde iş tanımı tam olarak ne olacak henüz bilinmiyor. Genel olarak yorum yapıldığında artık hizmet alanına ağırlık veren Cupertino firmasının yapay zeka desteğiyle gelecek uygulamalarını daha kârlı hâle getireceği düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6124 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, Yapay Zeka ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim