Anlık Bildirim

Jolla'nın Meego tabanlı işletim sistemi Sailfish detaylanıyor

Kendini Meego'nun geliştirilmesine adayan Jolla, ekim ayında duyurulan Meego tabanlı işletim sistemi Sailfish'e ait görüntüleri ve işletim sistemine ait diğer detayları kamuoyuyla paylaştı.

Kullanıcıyı yormayacak çoklu görev sistemine dikkat çekilen Sailfish'in çok sayıda uygulamayı aynı anda çalıştırması hedefleniyor. Sailfish'in ana ekranda uygulamalar ile kullanıcı arasında basit bir etkileşim de sunacağı belirtiliyor. Jolla'ya göre bu etkileşim Sailfish'i en akıcı ve hızlı bir işletim sistemi haline getiriyor. Hızlı ve zahmetsiz etkileşim için ''makara'' olarak tanımlanan bir menüye sahip olan Sailfish, açık kaynak kodlu bir geliştirici araç kitine de sahip. Qt, Mer Core ve Linux çekirdeği ve bileşenlerini bünyesinde barındıran Sailfish, görevlerini akıllı telefon, tablet, akıllı televizyon araç içi sistemleri ve diğer uygulamalarla da paylaşabiliyor.

Sailfish'in Android uygulamalarıyla uyum içinde çalışabileceğine de değinen Jolla, uygulamaların işletim sistemi üzerinde herhangi bir değişikliğe gidilmeden rahatlıkla çalışabileceğini de belirtti. Jolla, Sailfish'in detaylarına ek olarak, ST-Ericsson ile Saifish'in ST-Ericsson yongaları üzerinde çalışması anlaşmaya gidildiğini ve Finlandiyalı operatör DNA ile de bir şebeke anlaşması yapıldığını da açıklandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
933 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, jolla ve uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim