Anlık Bildirim

Kodak, geliri paylaşacağınız bir sanal madencilik sistemi üzerinde çalışıyor

Sanal bir madencilik sistemi kurmak istiyor ancak elektrik tüketimi gibi yüksek maliyetlerden çekiniyorsanız fotoğraf devi Kodak’ın sizin için bir teklifi var.

Son dönemde kripto para birimlerinin adeta patlama yapması farklı fikirlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Kendi kripto para birimini geliştireceğini duyuran Kodak şimdi de ilginç bir madencilik teklifi yapıyor.

Kazan kazan stratejisi

CES 2018 fuarının belki de en ilginç duyurularından birisine imza atan Kodak, sanal madenciliğe ilgi duyanlar ile gelir paylaşımına dayalı bir ortaklık kurmak istiyor. Yani görünürde kazan-kazan durumu mevcut.

Kodak ve Spotlite ortaklığında geliştirilen Kodak KashMiner sistemi, en iyi kazma performansı için optimize edilmiş. Kodak bu sistemi madencilere kiralayacak. Sonrasında ise kullanıcının kazandığı gelirden yarı yarıya pay alacak.

KashMiner için toplamda 3400$ kiralama bedeli tek seferde ödeniyor. Sonrasında iki yıllık sözleşme yapılıyor. İki yıl bitiminde madencilik sistemi geri iade ediliyor. Kodak aylık olarak 750$ değerinde Bitcoin kazanılacağını tahmin etmiş. Yani 2 yılda 18000$ ediyor. Kullanıcıya düşen ise 9000$ olacak. Kiralama bedeli düşüldüğünde 4600$ civarı bir miktar kalıyor. Elbette bu artabilir de azalabilir de. Sonuçta Bitcoin sürekli değişen değerlere sahip.

Kiralanan sistem Spotlite tarafından tutulacak ve bakımı yapılacak. Bu açıdan bakıldığında madencilere ek bir maliyet çıkarmıyor. Yani elektrik parası Spotlite’a ait. Kemiksiz diyebileceğimiz bir tarzda kullanıcının eline para geçmiş oluyor. Hali hazırda 88 kişi kiralama yapmış. Kodak yakın zamanda kiralama yapan madenci sayısının 200’ü geçeceğini belirtiyor. Tahmini olarak Kodak’ın eline ilk etapta 780 bin dolar civarında bir bedel geçmiş olacak.

Bazı çevreler ise Kodak’a tepkili. Bitcoin madenciliğinin giderek zorlaşan bir yapıda olduğunu ve 375$ aylık kazanç tahmininin gerçeği yansıtmadığını belirtiyorlar. Bu bakımdan Kodak’ın kazanç tahminini azaltması gerektiğini savunuyorlar. Bununla birlikte Kodak çoktan yol almış durumda ve bunu bozmaya da niyeti yok. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim