Anlık Bildirim

Mac OS X için isim değişikliği gündemde

Apple’ın kendi resmi sayfalarında da farklı bir isimlendirme kullanması, emektar masaüstü işletim sisteminin köklerine geri dönebileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Apple’ın geleneksel yazılım etkinliği WWDC 2016’ya yavaş yavaş yaklaştığımız bu günlerde, farklı iddialar gündeme gelmeye başladı. iOS 10 ile ilgili iddiaların ardından şimdi de OS X ile ilgili bilgiler gündemde.

Yeni bilgiler iddiadan ziyade, Apple’ın çevreye karşı sorumluluklarını duyurduğu yeni sayfa içerisinde yer alan bir ifadeye dayanıyor. Apple burada, masaüstü işletim sisteminden OS X yerine MacOS olarak bahsediyor.

Elbette bu ifade kesinlik arz etmiyor ancak WWDC 2016 konferansında, muhtemel bir isim değişikliği duyurusunu akıllara getiriyor. Hali hazırda WatchOS, iOS, TvOS şeklinde devam eden yazılım platformları arasında, OS X isimlendirmesi biraz sırıtıyordu. Bu bakımdan, Apple’ın bir değişikliğe imza atması ihtimal dahilinde.

Aslında Apple uzun süre Mac OS isimlendirmesini kullanmıştı. 2001 yılında 10 numaralı sürüme geçerken Mac OS X olarak değiştirilmişti. 2012 yılında da Mac ibaresini atıp OS X olarak yola devam etmişti. MacOS ile Apple’ın köklerine döneceğini söyleyebiliriz.

Yeni OS X sürümü hakkında henüz net bilgiler elimizde yok ancak Siri sanal asistanının masaüstüne getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İkinci olarak ise bu isim değişikliği gündeme gelebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim