Anlık Bildirim

Microsoft Research'dan Illumiroom teknolojisiyle benzer çalışan 3D tarayıcı deneyimi: SurroundWeb

Microsoft'un 1991 yılında farklı teknolojik araştırmalar için kurulan birimi Microsoft Research, ilk tanıtıldığı zaman büyük beğeni toplayan ve projeksiyon temelinde oyunları odaya yayan Illumiroom teknolojisine benzer bir 3D tarayıcı konsepti hazırladı.
SurroundWeb isimiyle hazırlanan bu yeni teknoloji, temel olarak projektör modelleriyle çalışma gösteriyor ve internet içeriklerini / sayfalarını konumlandırılan odaların duvarına aktarabiliyor. Ortamda bulunan objeleri algılayarak doğru sonuçlar sağlayan teknoloji, Microsoft Research tarafından belirtildiği kadarıyla 25 farklı pencerede 1440 x 720 piksel çözünürlük ile 30 kare saniye yansıtma yapabiliyor ve yayınlanan fotoğraflarda da görüldüğü üzere oldukça ilginç bir deneyim vaat ediyor. Odaların derinlik haritası için Kinect'den yararlanan sistem, aynı zamanda örneğin oda içerisinde bulunan bir soda kutusunu da algılayabiliyor ve buna benzer ürünlerin reklamlarını kişilerin karşısına çıkartabiliyor. SurroundWeb deneyimi ile örneğin akıllı telefon üzerinden oda duvarında harita servisleri ile gezilebiliyor ya da duvarlarda sanal pencereler açılabiliyor.
Şimdilik bir fikir olarak tanıtılan Microsoft SurroundWeb teknolojisinin ticari olarak satışa sunulup sunulmayacağı hakkında açıklanmış bir bilgi bulunmuyor. Konuda adı geçen Illumiroom teknolojsini aşağıda yer alan video yardımıyla rahatlıkla inceleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim