Anlık Bildirim

Microsoft'dan dizüstü ve akıllı cihazlar için kablosuz görüntü aktarma aygıtı

Microsoft'dan dizüstü ve akıllı cihazlar için kablosuz görüntü aktarma aygıtı
Uzun bir süredir üzerinde çalışılıyor olsa da Apple'ın Apple TV üzerinden iPad ve iPhone gibi akıllı cihazlarında yer alan ekran görüntüsünü kablosuz paylaştırma desteği sunması kısacası ilk defa işe yarar ve ulaşılabilir bir cihazı pazara sunması ardından hızla popülerlik kazanan kablosuz görüntü aktarım özelliği yarışına Microsoft da dahil oluyor.
Microsoft, geliştirdiği ve  60$'dan Amerikalı tüketicilerin beğenisine sunulacak kablosuz görüntü aktarım adaptörü Miracast teknolojini kullanıyor. Wi-Fi Birliğinin bir standartı olan ve Wi-Fi Direct üzerinden görüntü aktarımı sağlayan teknoloji belli bir firma tekelinde olmadığı için isteyen üreticiler tarafından cihazlarında kullanılabiliyor.
HDMI portu üzerinden televizyona bağlanan ve gücünü USB portundan sağlayan adaptörün tanıtım videosunda dizüstüler, Windows Tabletler ve Android cihazlar üzerinden görüntü aktarımı vurgulanmış.
HDMI üzerinden görüntüleme cihazına bağlandığı için bu adaptör sayesinde herhangi bir projeksiyonu da kablosuz hale getirmek mümkün oluyor. Ülkemizde ne zaman satışa çıkacağı belli olmayan ürünün pazarda nasıl bir talep göreceği de merak konusu. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim