Anlık Bildirim

Neonode ve OLPC lisans anlaşması imzaladı


Dünya çapında gelir düzeyi düşük çocuklara ucuz dizüstü bilgisayar dağıtmak amacıyla kurulan One Laptop Per Child - OLPC organizasyonu ve gelişmiş dokunmatik teknolojisi MultiSensing teknolojisini geliştiren NeoNode lisans anlaşması imzaladığını duyurdu.

Maliyeti çok düşük ve alternatif enerjilerle çalışan dizüstü bilgisayar üretmeyi amaçlayan OLPC, XO 1.75 adında 7.5 inçlik ekrana sahip tablet PC projesini uzun süredir sürdürüyor. Bileşen maliyetleri nedeniyle gerekli finansmanı sağlayamayan OLPC, bu yıl gelişen teknoloji sayesinde ideal bir ürün ortaya koyabilmişti. 

Marvell Armada 800MHz işlemci, 512MB/1GB RAM, microSD desteği, Marvell WLAN kartı ve güneş enerjisi/dinamo enerji kaynağı şeklinde bir konfigürasyon ortaya çıkmıştı.

Yıl sonuna doğru dağıtılmaya başlaması beklenen model için OLPC, dokunmatik kapasitesini artırmaya yönelik olarak NeoNode firması ile lisans anlaşması imzaladı.

NeoNode, MultiSensing teknolojisini, üretilecek XO 1.75 tablet PC'lerde kullanacak. MultiSensing teknolojisi ekran çözünürlüğünü 300dpi seviyesine kadar çıkarırken, 1000Hz seviyesindeki tarama hızı da güncel arayüzlerle yarışmasına olanak tanıyacak. Bu teknolojiyi kullanan tablet PC'lerin ekranı sadece 2 watt enerji tüketecek. Teknolojide; 180 derece dönebilme, güneş ışığı altında okunabilirlik, hareket ile bekleme modundan çıkabilme şeklinde diğer özellikler mevcut.

Tablet PC modellerinin bu teknolojiyi kullanacağı için biraz daha gecikeceği tahmin ediliyor. İsmi de OLPC XO Touch 1.75 olarak değiştirilecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim