Anlık Bildirim

Opioid bağımlılığı ile mücadele eden cihaz geliştirildi

Opioid bağımlılığı yani ağrı kesici özelliği olan maddelere olan bağımlılık son derece tehlikeli ve ölümcül olabiliyor. NSS-2 Bridge isimli cihaz ise bağımlılıktan kurtulmada kişilere yardım edecek.

Opioid bağımlılığı ile mücadele eden cihaz geliştirildi
 

Orta, ağır dereceli ağrıların tedavisinden kullanılan ağrı kesici özelliği olan(morfin gibi) opioidlerin doktor gözetimi dışında kullanılması, hastaların bu maddelere bağımlı hale gelmesine neden olurken ciddi tehlikelerin de beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz yıl ABD'de 62.000'in üzerinde insanın ölümüne neden olan opioid bağımlılığından kurtulmak ise son derece zor zira opioidi bırakma sürecinde hastalarda; uykusuzluk, eklem ağrısı, mide rahatsızlıkları, kaygı gibi semptomlar ortaya çıkıyor ve hastalar tekrar opioid edinmeye çalışıyor. Innovative Health Solutions şirketi tarafından üretilen ve ABD Gıda ve İlaç Dairesi(FDA)'nin onayını alan NSS-2 Bridge isimli cihaz ise bu semptomların tedavi ederek opioid bağımlılığına karşı önemli bir rol oynayabilir.


30 Dakikada Semptomları Yüzde 30 Azaltıyor 

Reçeteyle satılan ağrı kesiciler ya da illegal uyuşturuculara olan bağımlılıktan kurtulmak için günümüzde klinik tedavileri standart çözüm olarak karşımıza çıkıyor ancak bu tedaviler bile zaman zaman bireylerin opioid isteğinin önüne geçemeyebiliyor. Kulağın etrafına yerleştirilen NSS-2 Bridge ise sahip olduğu elektrotlar vasıtasıyla beyindeki sinirleri uyarıyor ve omurilik üzerinden gerçekleşen semptomları hafifletebiliyor. FDA, 70'ten fazla kişinin katıldığı testlerde cihazı kullanan kişilerin yaşadığı semptomların 30 dakika içinde yüzde 30 oranında azaldığını belirtiyor.


FDA tarafından onaylanan cihazın opioid bağımlısı olan kişilerin kullanımı için ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor ancak  Innovative Health Solutions'ın Başkanı Brian Carrico, NSS-2 Bridge'in kullanımından son derece ümitli. Bağımlılıktan kurtulmak isteyen ancak semptomlardan şikayetçi olan herkesin hedef kitlelerine dahil olduğunu belirten Carrico; teknolojinin, bağımlılıktan kurtulma korkusunun önüne geçeceğini ve insanların daha kolay bir şekilde tıbbi destek alabileceğini vurguluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim