Anlık Bildirim

PC kalitesinde tecrübe sunacak kablosuz Oculus Quest duyuruldu

Uzun süredir Oculus çatısı altında geliştirilmekte olan ve PC kalitesinde sanal gerçeklik deneyimi sunacak olan kablosuz Oculus Quest gözlüğü duyuruldu. Oculus Quest özellikleri ve fiyatı haberimizde

Sanal gerçeklik sektöründe kaynaktan bağımsız ve kablosuz olarak kullanılabilen gözlükler en büyük hayaldi ve artık yavaş yavaş üreticiler bu hayali gerçekleştirmeye başladı. Sektörü başlatan isim diyebileceğimiz Oculus bugün daha donanımlı kablosuz gözlüğü Quest’i duyurdu.

Oculus Quest özellikleri ve fiyatı

Oculus daha önce kablosuz VR gözlüğü anlamında Go ürününü piyasaya sürmüştü. Mobil cihaz donanımı üzerinde şekillenen Oculus Go haliyle buna yönelik olarak içerikler sunuyordu. Oculus Quest ise çıtayı yükseltiyor.

Firma PC kalitesinde bir VR deneyimi sunacağını açıkladıkları Oculus Quest gözlüğünü kablolu Oculus Rift ve Oculus Go arasına yerleştiriyor. 2019 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Oculus Quest için Robo Recall, The Climb ve Moss gibi 50 yapım hazırlık aşamasında.

Oculus Quest donanımı hakkında net bilgiler yok ancak bazı önemli ayrıntılara yer verilmiş. Gözlük içerisinde her bir göz için 1600x1440 piksel çözünürlüğünde paneller var. Başlangıç kapasitesi ise 64GB.

6DOF ya da 6 derecelik serbest takip teknolojisi ile sanal gerçeklik içerisinde kullanıcının daha serbest hareket etmesi sağlanırken Oculus Guardian teknolojisi ise sanal dünyanın sınırlarını belirtmede ve nesne algılamada kullanılıyor.

Dış kısımda herhangi bir sensör kullanmayan gözlük Insight adı verilen bir teknolojiden yararlanıyor. İç kısma entegre edilen 4 adet geniş açılı sensör, görsel zeka algoritmalarını kullanarak kullanıcıyı ve kontrolcüleri izliyor. Anlık olarak bu verileri sanal dünyaya yansıtıyor ve kullanıcıya nerede olduğunu gösteriyor.

Yine ses tarafında kulaklık bulundurmayan gözlük, mekansal ses iletimi sayesinde kulağınıza yönelik olarak sesleri daha kaliteli iletebiliyor. 399$ başlangıç fiyatı belirlenen Oculus Quest için önümüzdeki aylarda daha detaylı bilgiler sunulacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim