Anlık Bildirim

Xbox One sonunda fare ve klavye desteğine kavuşuyor

Yakın zamanda Xbox One konsolunda fare ve klavye kullanmak mümkün olacak. Microsoft kısa süre içerisinde yeni özelliğin Insider programında denemeye açılacağını duyurdu.

Geçen yıldan bu yana Xbox One konsolu için kulislerde dile getirilen fare ve klavye desteği nihayet firma tarafından da doğrulandı. Yakın zamanda artık konsolda fare ve klavye kullanılabilecek.

Değişim zamanı

Konsollar bilindiği üzere temel olarak kontrolcü desteği üzerinde şekilleniyor. Oyuncular genelde uzak bir noktadan kontrolcü ile oyunları oynuyor. Oyunlar da bu mantığa göre geliştiriliyor. Fare ve klavyenin yoğun kullanıldığı örneğin strateji oyunlarını konsollarda görmek veya verimli yönetebilmek pek mümkün değil.

Ne varki Microsoft bunu değiştirmeye kararlı. Gelecek hafta Xbox Insider beta programına klavye ve fare desteği sunulacak. Uzun bir süre katılımcıların bu özelliği test etmesi bekleniyor. Kasım ayında ise daha detaylı bir açıklama yapılacak.

Xbox One oyunları arasında ilk olarak Warframe bu desteği sunacak. Sonrasında geliştiricilerin ilgisine göre daha çok oyun listeye eklenecek. Şimdilik liste ne kadar kabarık olacak bilinmiyor.

Xbox One için pek çok marka klavye ve fare kullanılabileceği ifade ediliyor. Bununla birlikte Microsoft ve Razer özel bir ürün üzerinde çalışıyor. Razer Chroma destekli bu setin en iyi deneyimi sunacağı ifade ediliyor. Detaylar yine Kasım ayında açıklanacak.

Klavye ve fare desteğinin Xbox One ekosistemini nasıl değiştireceği merak konusu. Elbette yazı yazmayı gerektiren genel uygulamalarda klavye-fare desteği önemli. Yine mesajlaşma veya sosyal medya gibi uygulamalar da böylece öne çıkabilir.

Diğer taraftan bilgisayar gibi konsolun başına geçerek etkileşimde bulunmak oyuncuları bir süre sonra konsol havasından uzaklaştırabilir.



 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5262 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, xbox one ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim