![PowerColor, Asus Mars II'ye meydan okuyor; İşte Hydra teknolojili Radeon HD 6970 X2](https://www.donanimhaber.com/cache-v2/?t=00010101000000&width=-1&text=0&path=https://www.donanimhaber.com/images/images/haber/26610/powercolorhd6970x22_1a_dh_fx57.jpg)
Asus tarafından dünyanın en hızlı ekran kartı olarak gösterilen ve üzerinde GeForce GTX 580'deki GF110 GPU'sunun çiftine yer verilen Mars II modeline AMD'den yanıt veren ilk üretici PowerColor oldu ve firma bugün başlayan Computex 2011 Fuarı'nda Radeon HD 6970 X2 modelini tanıttı. Firmanın çift grafik işlemcili yeni amiral gemisi, tasarım özelliklerine ek olarak üzerinde yer alan bazı donanımlarla da fark yaratmayı başarıyor. AMD'nin referans tasarımında, grafik işlemcilerin haberleşmesi için PLX firması tarafından üretilen köprü yonga kullanılırken, PowerColor'ın yeni çözümünde bu görevi Lucid'in Hydra çipseti üstleniyor.
Özel tasarımlı baskılı devre üzerine inşa edilen ekran kartında, Radeon HD 6970'teki Cayman XT GPU'sunun çiftine yer veriliyor ve çift grafik işlemcili bir çözüm olmasına rağmen hız aşırtma yetenekleri açısından Radeon HD 6970'in sahip olduğu tüm yetenekleri bünyesinde barındırdığı belirtiliyor. Hydra çipseti sayesinde grafik yongalarının her biri PCIe 2.0 x16 bant genişliğinden faydalanırken, kullanıcılar diledikleri takdirde çipset üzerinden Hydra özelliğini aktif ederek AMD veya Nvidia üretimi herhangi bir ekran kartını da üçüncü GPU olarak sisteme ilave ederek paralel çalıştırabilecekler.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
![DH Android Uygulamasını İndir](/Content/img/uygulama-indir-android.png)
![DH iOS Uygulamasını İndir](/Content/img/uygulama-indir-ios.png)
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
37337 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
özel tasarım, powercolor