Anlık Bildirim

PowerColor Radeon HD 7970 Vortex gün ışığına çıktı

AMD tabanlı ekran kartı üretiminde sektörün lider isimlerinden birisi olan PowrColor, referans tasarımlı Radeon HD 7970 modelinden sonra özel tasarımlı çözümlerini pazara sunmak için artık son hazırlıklarını yapıyor. Firma tarafından görselleri yayınlanan özel tasarımlı HD 7970, daha önce HD 6900 serisinde de kullanılan çift fanlı Vortex II soğutucusunun yeni model için güncellenmiş versiyonunu kullanıyor.
Çok sayıda alüminyum yaprak içeren blok ile birlikte her biri 8mm kalınlığında dört adet bakır ısı borusu ve 80mm çapında iki adet fana sahip soğutucu ile referans tasarımlı karta göre daha serin ve sessiz çalışacağı ifade edilen ekran kartının aynı zamanda yüksek hız aşırtma yeteneklerini yeni soğutucu tasarımı ile geliştirdiği de ifade ediliyor. Referans model ile kıyaslandığında baskılı devre kartı da güncellenen ekran kartında iki adet 8pin PCIe güç konnektörü bulunuyor. 9+1 fazlı güç tasarımı ile donatılan kart, voltaj düzenleme için CHIL üretimi kontrolcüyle geliyor. 28nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Tahiti XT grafik yongasının güç verdiği ekran kartı, DirectX 11.1 ve PCIe 3.0 desteği sunuyor.
PowerColor Radeon HD 7970 Vortex gün ışığına çıktı
Çalışma frekansları hakkında henüz net bir bilginin olmadığı ekran kartının fabrika çıkışı hız aşırtmalı olarak gelmesi de kuvvetle muhtemel görünüyor. 384-bit bellek veri yolu desteğine, 2048 paralel işlem birimine, 128 doku ünitesi ve 3GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olan ekran kartı, performans anlamında daha fazlasını isteyenler için Crossfire X ile çoklu GPU desteği de sunuyor. Eyefinity teknolojisi ile çoklu monitör desteğine de sahip olan ekran kartında çift EEPROM bulunuyor. Görüntü aktarımı için çift DVI, çift Mini DisplayPort ve HDMI konnektörlerine yer verilen kartın piyasaya çıkış tarihi ve olası fiyatı ise bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22850 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
powercolor, radeon ve özel tasarım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim