Anlık Bildirim

PowerColor Radeon HD 7990 Devil13 lanse edildi

AMD tarafında uzun süren bekleyiş sona eriyor ve çift grafik işlemcili Radeon HD 7990, PowerColor tarafından geliştirilen özel tasarımlı Devil13 modeliyle birlikte endüstrinin beğenisine sunuluyor. AMD'nin referans tasarım sunmayacağı Radeon HD 7990, Nvidia'nın GeForce GTX 690 modelinden farklı olarak pazarda sadece özel tasarımlı çözümlerle yer alacak. PowerColor'ın yeni modeli de bu gelişme çerçevesinde hazırlıkları aylar süren ve ilk gösterimi Haziran ayındaki Computex 2012 Fuarı'nda yapılan özel bir kart. AMD tabanlı en hızlı ekran kartı olarak öne çıkan Radeon HD 7990 Devil13, özel kutu tasarımı ve beraberinde gelen aksesuarlar ile de ilgi uyandırmayı başarıyor.
28nm fabrikasyon süreci ile geliştirilen Tahiti grafik yongasının çiftine sahip olan PowerColor Radeon HD 7990 Devil13, her grafik yongası için 3GB olmak üzere toplamda 6GB GDDR5 bellek kapasitesi ile geliyor. 2x 384-bit bellek veri yolu desteği ile donatılan ekran kartında 4096 paralel işlem birimi bulunuyor. İki farklı BIOS modu ile gelen kart, kutudan çıktığında 925MHz GPU ve 5500MHz saat hızlarında görev yaparken, Power Modu aktif edildiğinde ise bellek hızı sabit kalıyor ancak grafik işlem birimlerinin baz frekansı otomatik olarak 1000MHz'e çıkmış oluyor. Cüsseli yapısı ile dikkat çeken kart, kullanılacağı anakart üzerinde üç adet slotu devre dışı bırakıyor.
İlk gösterilen tasarım ile kartın piyasaya çıkacak nihai versiyonu arasında kozmetik güncellemelerin neden olduğu bazı ufak değişikliklerden bahsedebiliriz. Örneğin ilk tasarımda arka panelin solunda yer alan BIOS butonu üretime giren modelde orta kısma taşınmış durumda. Ayrıca soğutucu da bazı güncellemeler söz konusu. Fanların iç yapısnda kırmızı renk seçeneğinden siyaha dönülürken, soğutucu üzerindeki iki fanda boyut ayarlamasına gidilmiş durumda. Üzerinde üç adet PCIe güç konnektörü bulunan kart, aynı zamanda Quad Crossfire kurulumuna da mümkün kılıyor.12+2+2 fazlı güç tasarımı, dijital PWM, süper cap, UHB ve PowerIRstage gibi komponentlerle donatılan ve bu sayede daha yüksek voltaj kararlılığı ve daha düşül ısı ile kartın daha yüksek frekanslara çıkmasını hedefleyen PowerColor, ekran kartının yanında PowerJack adı verilen özel bir aparat ta sunuyor.
Ekran kartının ağırlığı standartların üzerinde olduğu için bu destek aparatı ile kartın kasa içerisinde daha stabil durması ve zarar görmesinin engellenmesi hedefleniyor. Buna ek olarak ayrıca ekran kartının farklı sistemlere kolayca kurulabilmesi için özel bir tornavida seti veriliyor. AMD'nin Graphics CoreNext mimarisi ile gelen tüm yeniliklere sahip olan çift grafik işlemcili bu özel çözüm aynı zamanda Eyefinity teknolojisi ile yapılacak çoklu monitör kurulumlar için de yüksek performans için gerekli olan her şeyi bünyesinde barındırıyor. Görüntü aktarımı için iki adet DVI, HDMI ve iki adet Mini DisplayPort konnektörü ile donatılan PowerColor Radeon HD 7990 Devil13'ün satış fiyatının 899$ ile 999$ seviyesinde bir noktada yer alması bekleniyor. Kartın pahalı olması sadece özel tasarımından kaynaklanmıyor. Aynı zamanda sınırlı üretim olacak kart, piyasaya sadece 500 adet sürülecek.  Rermi duyurusu bugün yapılan kartın çok yakında satışa çıkması bekleniyor.
PowerColor Radeon HD 7990 Devil13 lanse edildi

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3915 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
radeon
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim