Anlık Bildirim

PowerColor referans tasarımlı Radeon HD 7970 modelini duyurdu

Çift grafik işlemcili Radeon HD 6870 X2 ve özel tasarıml Radeon HD 6970 Devil 13 modelleriyle AMD platformunda son dönemde en çok gündeme gelen üreticilerden birisi olan PowerColor, Radeon HD 7970 modelini duyurdu. Tasarım olarak AMD'nin referans kartını temel alan yeni model, 28nm Tahiti XT grafik yongasını kullanıyor.
Çift slot tasarıma sahip olan ve bir önceki jenerasyona göre geliştirilmiş soğutucu tasarımı ile gelen ekran kartı, DirectX 11.1 ve PCI Express 3.0 gibi yenilikçi teknolojilerle de uyumlu. Graphics Core Next kod adıyla anılan yeni grafik mimarisini temel alan kart, 2048 paralel işlem birimi, 384-bit bellek veri yolu desteği ve 3GB GDDR5 bellek kapasitesi ile geliyor. Grafik işlem birimi 925MHz, bellekleri ise 5500MH'de görev yapan kart, çoklu ekran kartı desteği için Crosssfire X ve çoklu monitör kurulumlar için Eyefinity teknolojilerini bünyesinde barındırıyor. Görüntü aktarımı için DVI, HDMI ve çift Mini DisplayPort konnektörlerini kullanan PowerColor Radeon HD 7970, güncellenmiş video motoru da içeriyor.
PowerColor tarafından duyurusu yapılan referans tasarımlı ekran kartı, ülkemizde de kullanıcıların beğenisine sunulacak. Yeni kartın fiyatı ise AMD'nin referans model için belirlediği 549$ ile benzer seviyede olacak. Merak edenler için PowerColor'ın özel tasarımlı (örneğin sıvı soğutmalı) yeni Radeon HD 7970 modelleri hazırladığını da not düşelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12082 kez okundu.
20 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
radeon, powercolor
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim