Anlık Bildirim

Sivrisinekleri kovan akıllı bileklik

Yazın sıcağında en büyük düşmanlarımızdan biri olan sivrisinekleri kovmak için birçok yola başvururuz. Ama bunların çoğu başarısız olur. Bu akıllık bilek daha iyisini vadediyor.
Sinek kovarlar, elektrikli cihazlar, mor ışıklar, hatta mobil uygulamalar derken sivri sinekleri kovmak için başvurduğumuz yol kalmaz. Ama bazen bu o kadar hayal kırıcı olur ki sinekleri bu cihazların üzerinde gezerken hatta onlara konmuş görürüz.

Akıllı cep telefonlarımız ve yeni geliştirilen birçok cihaz ses ötesi dalgalar yayarak sivrisinekleri kaçırmaya çalışır. Mühendis Kurt Stoll geliştirdiği yeni cihazla bu soruna farklı bir yaklaşım getiriyor. Ses ötesi dalgalar yerine elektromanyetik dalgalar yayan cihaz, fırtına dalgalarını kopyalayarak sinekleri içgüdüsel olarak fırtınadan korunmaya zorluyor.

Sivrisinekler, sensila adı verilen kıla benzeyen alıcıları sayesinde fırtınaların yaydığı elektromanyetik dalgaları uzaktan hissedebilir. Bu akıllı bileklik bu dalgaları kopyalayarak sivrisineklerin yakında bir fırtına olduğunu düşünmelerini sağlıyor. Sivrisinekler de insanların kanını emmek yerine sığınacak bir yer aramaya başlıyor.

Cihazın yaydığı dalgaların insan sağılığına zararlı olmadığı belirtiliyor. Dalga şiddeti ölçüldüğünde bir cep telefonunun yaydığı dalganın yüzde birinden az olduğu görülmüş. Yapılan denemelerde bilekliğin sinekleri 2 metre çapa kadar uzak tuttuğu ve ısırılma vakalarını yarı yarıya azalttığı tespit edilmiş. Bilekliğin etkinliği İsviçre Ulusal Sağlık Birimi tarafından da tescillenmiş.

Kickstarter projesi olarak yola çıkan Nopixgo bir saatlik şarj ile yedi gün boyunca çalışabiliyor. Üzerindeki led sayesinde şarjı azaldığında uyarı veriyor. Deri dostu ve su geçirmez bir yapıya sahip bileklik için 70$ fiyat etiketi belirlenmiş. Proje başarılı olursa ilk teslimatın Ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim