Anlık Bildirim

Synaptics'in basınca duyarlı trackpad'i gelecek yıl laptoplarda yerini alacak


Dizüstü bilgisayarlarda klasik fareye olan ihtiyacı ortadan kaldırmak amacıyla yer verilen touchpad'ler, ilk günden bu yana oldukça büyük değişimlere uğradı. Son gelinen nokta ise oldukça dikkat çekici.

Touchpad sektörünün en büyük isimlerinden Synaptics, 2013 yılı için daha hassas bir trackpad üzerinde çalıştığını duyurdu. ForcePad adını alacak yeni trackpad, yapılan basınca göre farklı cevaplar verebilecek bir teknolojiye sahip olacak. 

ForcePad üzerinde sağ veya sol mekanik dokunma butonu bulunmayacak. Sağ veya sol tıklamalar parmak basınç oranına göre ayarlanacak. Basınç esnasında titreşimli ve sesli geri bildirim ayarlanabilecek.

ForcePad 1000 grama kadar basınca tepki verebilecek ve 64 farklı hassasiyet seviyesine sahip olacak. Çizim uygulamalarında olduğu kadar oyun severler için de ForcePad ideal bir kullanım sunacak. Sayfa kaydırma basınca göre yavaş veya hızlı olabilecek. ForcePad, 5 parmağa kadar aynı anda algılayabilirken, hangi parmağın daha fazla basınç yaptığını da fark edebilecek. 

ForcePad taşıyan ilk ürünler gelecek yıl ki CES 2013 fuarında boy gösterecek. Firmanın test sürecine katılan ürünlerden birisinin Lenovo U300 modeli olduğu belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim