Anlık Bildirim

Terrafugia, yeni hazırladığı uçan araba konseptini tanıttı


Hem normal olarak hem de yeri geldiğinde uçak olarak kullanılabilecek araçlar geliştirmek insanoğlunun uzun yıllardır hayali olan bir durum. Bu amaç için birçok model hazırlanmış olsa da, Terrafugia firmasının yeni uçan araç projesi daha kullanışlı bir yapı ile karşımıza çıkıyor.
Daha önce de "Transition" isimli uçan araba modeli ile gündemde çok fazla yer alan Terrafugia'nın yeni konsept projesi olan "TF-X", firmaya göre geleceğin ulaşım aracı olarak gösteriliyor. 4 kişinin rahatça yolculuk yapabileceği kadar geniş bir iç hacme sahip olacak araç, diğer birçok uçan araba modelinin aksine dikey olarak iniş ve kalkış yapabilecek. Bu sayede kişilerin kalkış ya da iniş yapabilmek için uzun pistlere ihtiyacını ortadan kaldıran TF-X, bu işlemi üzerinde yer alan iki adet 600 beygir pervaneli elektrik motoru ile yerine getirecek.
Normal iniş ve kalkış işlemlerini yere dikey pervane sistemi ile sağlayan TF-X, belirli bir irtifaya geldikten sonra pervanelerini yere yatay konuma getirerek ileriye doğru hızlanmaya başlayacak. Belirli bir hızlanma işleminden sonra bu pervane motorlarını da kapatan sistem, 300 beygirlik içten yanmalı motorunu çalıştırarak kanatları sayesinde uçak gibi hızlanmaya devam edecek ve inişe yaklaşıldığı zaman pervane sistemi tekrar devreye girerek, helikopter tarzında iniş sağlanabilecek. Hali hazırda piyasada yer alan elektrikli araçlar gibi şarj edilebileceği söylenen sistem ayrıca, içten yanmalı motorun çalıştığı süre boyunca da enerji depolayabilecek.
 
Terrafugia, yeni hazırladığı uçan araba konseptini tanıttı
Tam dolu batarya ile saatte 322 km seyir hızına ve ortalama 805 km menzile sahip olacağı belirtilen TF-X uçan araç, firmanın söylediğine göre beş saatlik bir eğitim ile kullanılabilecek ve içerisinde yer alan gelişmiş otomatik sistemler sayesinde araç kendi başına da uçabilecek. Herhangi kötü durumlara ya da manevralara karşı pilotu uyarabilen, gerekirse kontrolü eline geçirerek en yakın hava alanına acil iniş yapabilen ve dahili paraşüt sistemi ile kaza durumlarından yolcuları kurtarabileceği söylenen araç, havada yer alan diğer hava araçlarını da uyarabilecek.
Önünde halen 8-12 yıl olduğu belirtilen ve günümüzün üst seviye lüks araçları ile aynı fiyatta olacağı düşünülen Terrafugia TF-X uçan araç hakkında hazırlanmış tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.
 
Terrafugia, yeni hazırladığı uçan araba konseptini tanıttı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4694 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim