Anlık Bildirim

Üç boyutlu tarama işlemleri için özel bir akıllı telefon uygulaması daha hazırlandı

Objelerin üç boyutlu taramalarını yapmak için şimdiye kadar genellikle harici donanım ürünleri kullanıyor ve bunlarda doğal olarak taşıma ve şarj noktasında olumsuz sonuçlar ortaya koyuyordu. Yapılan son araştırma geliştirme faaliyetleri sonucunda ise üç boyutlu tarama işlemleri uygulama tabanlı olarak çözülmeye başlandı.
Tasarımcıların, mühendislerin ya da üç boyutlu yazıcısı bulunan kişilerin sık sık ihtiyaç duydukları ve kullandıkları üç boyutlu tarama cihazları, farklı objeleri derinlikleriyle beraber sanal ortama aktarabiliyorlar. Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü araştırmacıları ise bu tarama işlemini direkt olarak akıllı telefonların kameraları ile çekilen fotoğraflarla yapabiliyorlar. Tarama işlemi için özel bir uygulama hazırlayan araştırmacılar, her türlü ışık koşulu altında kullanılabilen bu uygulama ile taranmak istenen objelerin öncelikle farklı açılardan fotoğraflarını çekiyorlar. Çekilen bu fotoğraflar telefonların dahili GPU birimi tarafından işleniyor ve sonuç olarak üç boyutlu baskı sistemlerinde ya da özel yazılımlarda işlenebilen sonuçlar ortaya çıkıyor. Uygulama tabanlı benzerlerinden daha iyi sonuçlar ortaya koyabildiği belirtilen sistem, görüntü yanında objelerin gerçek boyutlarını da kayıt altına alabiliyor.
Şimdilik geliştirme aşamasında olduğu ve birçok akıllı telefon ile kullanılabildiği belirtilen üç boyutlu tarama sistemini anlatan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
 
Üç boyutlu tarama işlemleri için özel bir akıllı telefon uygulaması daha hazırlandı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2609 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim