Anlık Bildirim

AMD, Intel'in Atom ailesine rakip oluyor, yeni işlemciler 2009'da

AMD, Intel'in Atom ailesine rakip oluyor, yeni işlemciler 2009'da

Intel'in resmi duyurusunu geçtiğimiz Haziran ayında Tayvan'da gerçekleştirilen Computex fuarıyla yaptığı Atom işlemci ailesi şu an için Netbook pazarını domine etmiş durumda. Satış rakamları sürekli artan ve kullanıcılar arasında giderek daha da popüler olmaya başlayan maliyet odaklı ultra-taşınabilir bilgisayaların katkısıyla Intel'in sene sonunda Atom ailesinden ciddi bir kazanç sağlaması ve önümüzdeki yıllarda da gelirinin hatırı sayılır bir kısmını Atom işlemci ailesinden elde etmesi bekleniyor.

45nm üretim teknolojisiyle geliştirilen, düşük güç tüketimli işlemciler ayrıca Intel'in yonga seti operasyonlarına da ivme kazandırıyor zira bilindiği üzere firma tek ve çift çekirdekli Atom işlemcilerinin yanında 945GC yonga setini de satarak hem yine ciddi bir kazanç sağlıyor hem de entegre grafik işlemcilerini yaygınlaştırarak ATi ve Nvidia karşısında pazar payını arttırıyor. Atom'un elde ettiği başarı sonrası AMD de sessizliğini bozuyor. Firma düşk güç tüketimli iki yeni işlemcisi ve bu işlemcilerin kullanılacağı yeni platformlarıyla Intel'e rakip olmaya hazırlanıyor.

Firmanın 65nm üretim teknolojisiyle hazırlayacağı çift ve tek çekirdekli yeni işlemcileri sırasıyla Conesus ve Huron kod adlarını taşıyor. Önümüzdeki yılın ilk yarısında Congo ve Yukon isimli platformlar birlikte sahne alacak yeni işlemcilerin 1MB seviye 2 belleğe sahip olması bekleniyor. AMD ayrıca yeni işlemcilerini grafik özellikleri gelişmiş çipsetler ile kombine ederek Intel'in kısmen zayıf olduğu noktalardan pazara giriş yapmaya çalışacak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim