Anlık Bildirim

AMD'nin 22 watt'lık Athlon X2 3250e işlemcisi kullanıma sunuluyor

AMD'nin 22 watt'lık Athlon X2 3250e işlemcisi kullanıma sunuluyor

AMD'nin ilk detayları Eylül ayında gün ışığına çıkan ve yılın son çeyreğinde kullanıma sunulacağı ifade edilen çift çekirdekli Athlon X2 3250e işlemcisi raflardaki yerini almaya hazırlanıyor. 2x 512Kb büyüklüğünde seviye 2 belleğe sahip olan ve 22 watt'lık ısıl güç tasarımıyla dikkat çeken Brisbane çekirdekli Athlon X2 3250e, 1.5GHz'de görev yapıyor.

65nm üretim teknolojisiyle hazırlanan işlemcinin Intel'in çift çekirdekli Atom 330 modeliyle rekabet etmesi beklenirken, düşük güç tüketimiyle öne çıkan (8 watt), çift çekirdekli Atom 330 işlemcisinin yonga setiyle birlikte platform bazında 25 watt seviyesini görmesinden yani Athlon X2 3250e ve yonga seti ikilisinin toplam güç tüketimine yaklaşmasından ötürü sıkı bir mücadelenin yaşanacağı konuşuluyor.

Tabii işlemcilerin sergileyeceği performans ve güç tüketimi gibi parametrelerin yanı sıra entegre grafik işlemci performansı da platform bazında öne çıkan bir diğer önemli detay. İşte bu açıdan mevcut IGP yani entegre grafik işlemci çözümleriyle AMD'nin avantaj sağlayabileceği de konuşulmakta. Athlon X2 3250e'nin fiyatıyla ilgili henüz net bir fiyat bilgisi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim