Anlık Bildirim

AMD'nin 6 çekirdekli masaüstü işlemcisi 2.8GHz'de çalışacak

AMD'nin 6 çekirdekli masaüstü işlemcisi 2.8GHz'de çalışacak

AMD'nin önümüzdeki yıl için planladığı Thuban (Arapça'da yıldız anlamında) kod adlı 6 çekirdekli masaüstü işlemci ailesinin detayları netleşiyor. Sunucu sistemler için hazırlanan Istanbul kod adlı Opteron ailesinin masaüstüne uyarlanmış Soket AM3 formundaki temsilcileri olması beklenen serinin Phenom II X6 çatısı altında anons edilmesi beklenirken, ilk modelin saat hızı da netleşiyor.

Önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde lanse edilmesi ve Leo platformu kapsamında kullanılması beklenen yeni işlemci ailesinin ilk modeli 2.8GHz'de görev yapacak. 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan 6 çekirdekli işlemcide ayrıca her çekirdek için 512Kb olmak üzere toplamda 3MB seviye 2 ve 6MB seviye 3 (çekirdekler arası ortak kullanıma açık) bellek kapasitesine yer veriliyor.

Masaüstü sistemler için hazırlanan işlemcilerin oluşturduğu mevcut ürün gamı içerisinde 3.4GHz'de çalışan Phenom II X4 965 Black Edition modeliyle iddialı olan AMD'nin 6 çekirdekli ilk işlemcisi için henüz herhangi bir TDP bilgisi açıklanmamakla birlikte anakart uyumluluğu da dikkate alınarak ısıl güç tasarımının 140 Watt veya altında tutulacağı bilgisi de gündeme getiriliyor.

6 Çekirdekli Phenom II X6 (Thuban) işlemcisinin ikinci çeyrekte lanse edilmesi beklenirken, fiyatı ise henüz açıklanmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim