Anlık Bildirim

Windows Phone 7'nin donanım gereksinimleri hakkında bilgiler ortaya çıktı

Microsoft'un düzenlediği MIX10 konferasında Windows Phone 7'nin donanım gereksinimleri hakkında açıklamalar yapıldı

Microsoft'un merakla beklenen mobil işletim sistemi Windows Phone 7 hakkında geçtiğimiz günlerde düzenlenen Microsoft MIX10 konferasında önemli bilgiler verildi. Windows Phone 7'de "multitasking" özelliğinin farklı çalışma prensibine sahip olacağının açıklanmasının ardından, Windows Phone 7'nin hangi özelliklere sahip telefonlarda çalışacağı hakkında da önemli bilgiler ortaya çıktı.

Windows Phone 7'nin çalışacağı telefonların ekran çözünürlüklerin öncelikle 800 x 480 (WVGA) olacağı ve ileriki zamanlarda 480 x 320 (HVGA) çözünürlüğün de ekleneceği açıklandı yani Windows Phone 7 için hazırlanacak olan telefonlar öncelikle 800 x 480 (WVGA) çözünürlüğe sahip olması gerekiyor. Windows Phone 7 için üretilecek olan telefonlarda olması gereken bir diğer özelliğinin ise kapasitif multitouch destekli ekran olduğu söyleniyor. Bu ekranlarında en az dört temas noktasını desteklemesi gerektiği ilave edildi.

Zorunlu olan ekran türü ve çözünürlüğün ardından diğer fiziksel ve donanımsal gereksinimler hakkında da bazı bilgilere yer verildi. Windows Phone 7 telefonlarının en az 5 fiziksel butona ihtiyaç duyacağı ve bunların kamera tuşu, güç düğmesi, Bing arama moturu için hazırlanacak olan arama tuşu, start ve geri tuşu olduğu ifade edildi. Alınan bilgilere göre Windows Phone 7 telefonların da daha fazla fiziksel buton olabileceği fakat adı geçen butonların mutlaka olması gerektiği ilave edildi. Yüklenecek olan uygulamaların bu butonlar ile ilişkilendirilemeyeceği söyleniyor.

Windows Phone 7 yüklenmiş Omnia i8910, Garmin-Asus üretimi prototip, LG slider QWERTY prototip

Windows Phone 7 için üretilecekler olan telefonların DirectX 9 destekli Qualcomm Snapdragon işlemcilere sahip olması gerekiyor. Microsoft, işletim sisteminin diğer işlemcilere de uyarlanacak şekilde tasarlandığını belirtirken şimdilik sadece Qualcomm Snapdragon işlemciler için hazırlandığını belirtti. İşlemci gereksimi ardından en düşük bellek miktarı hakkında da gerekli bilgi verildi zira Windows Phone 7 telefonlarda en az 256 MB RAM olması gerekiyor. Depolama alanının ise en az 8GB olması gerekiyor. MicroSD kart desteği vermeyeceği açıklanan Windows Phone 7 telefonlar için dahili hafızanın yeterli olacağı ön görülüyor. Buna rağmen üreticilerin dahili hafızayı MicroSD üzerinde uygulayabileceği söyleniyor fakat bunlarında değiştirilebilir yapıda olmayacağı ifade edildi. Bu bilgilere ek olarak ileriki zamanlarda değiştirilebilir yapıya geçecek olsa bile böyle bir değişimin telefonu formatlayacağı ve bilgilerin silineceği ifade edildi

Microsoft MIX10 konferasında Windows Phone 7 için gereken diğer donanımsal özellikler ise şu şekilde aktarıldı:

  • WiFi
  • Accelerometer (İvme ölçücü)
  • FM radyo
  • 5 mp veya daha iyi kamera (flaşlı)
  • AGPS

Windows Phone 7 tanıtımı için kullanılan prototiplerin detaylı sistem özellikleri hakkında bilgi verilemediği söyleniyor. Son olarak, resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen HTC'nin Windows Phone 7'nin donanım gereksinimlerini karşılayacak telefonlar üzerinde çalışmalara başladığı belirtiliyor. Windows Phone 7 telefonların başlangıçta ortak özelliklere sahip olacağı varsayılırsa, bu telefonların satışlarında tasarımlarının da büyük etkisi olacak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim