Anlık Bildirim

Antec VCool ile modifikasyonsuz ekran kartı soğutması

Ekran kartı soğutmaları genelde hep gürültülü olmuş veya gürültülü olmasa bile istediğiniz düşük sıcaklıklarda olmamıştır. Sonuçta genelde uygulanan tek çare soğutucu fanın daha kaliteli ve daha sessiz bir tane ile değiştirilmesi olmuştur. Üstelik sonradan alınan soğutucular genelde ucuz olmadıklarından pek de cazip gözükmemekteler.

Tabii garanti kapsamında bir ekran kartının fanını sökmek takmak pahalı modeller için hem cesaret hem de el alışkanlığı gerektirmekte. Bu yüzden genelde bilgisayar kullanıcıları ekran kartlarının fanlarını işlemci fanları kadar değiştirmemekte ve yüksek seviye modellerde bile beraberinde gelen sistemi kullanmakta.

Pc dünyasına kazandırdığı buluşlarla ünlü Antec sanırız bu soruna bir çare buldu. VCool gibi basit ama etkili bir çözüm herhalde uzun vadede pek rastlanmıyacaktır. VCool 'ın yaptığı ise kasanın arkasından aldığı havayı direkt ekran kartınıza üflemesi. Bu sayede kasanın dışından alınan soğuk hava hiç bir şeye karışmadan ekran kartına üfleniyor.

Yarattığı devamlı hava akımı sayesinde Ge-Force 7800 GTX gibi modellerde yüklenme esnasında 81 °C'den 69 °C'ye düşüşler gözlenmiş. Daha az enerji üreten 6600 GT gibi modellerde 10 °C fark yaratan sistem ekran kartının garantisine kesinlikle bir sorun çıkarmamakla birlikte isterseniz modifiye ettiğiniz standart soğutucu ya da hali hazırda değiştirdiğiniz soğutucu ilede kullanılabilir.

Tabii ki tavsiyemiz Arctic Cooling gibi dışarı üfleyen bir sistemle beraber kullanılması, böylece hem VCool'u kısabilir hem de ekran kartından ısınan hava direkt dışarı atılır ve kasanın geri kalan kısmına bir ısı yükü oluşturmaz. Beraberinde gelen uzatma aparatı ile ekran kartının uzunluğuna göre kasa içi konumu ayarlanabiliyor. Ürünün fiyatı yurt dışında 18$'a kadar bulunabiliyor. Türkiye'de satış adresi ise 16 Avro ile DijitalCenter. İşte incelemeleri ;

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim