Anlık Bildirim

Asus'un Radeon HD 4850 Matrix modeli göründü

Asus'un Radeon HD 4850 Matrix modeli göründü

Bir süredir Matrix serisi altında da ekran kartları hazırlayan Asus'un Radeon HD 4850 Matrix modeli göründü. EAH4850 MATRIX/HTDI/512M kod adına sahip olan yeni model, 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV770 Pro gpu'sunu kullanıyor ve 512MB GDDR3 bellekle geliyor. 256-bit bellek veri yolu desteğine ve 800x paralel işlem birimine sahip olan kart özellikle soğutucusuyla dikkat çekiyor.

Çift slot tasarıma sahip olan Hybrid soğutucunun kullanıldığı ekran kartının grafik işlemcisi 625MHz'de, bellekleri ise 1986MHz'de görev yapıyor. Entegre donanım ve yazılım ile kart üzerinde kontrol sağlanması hedeflenirken, gpu ve bellek gerilimlerinin ayarlanabildiği belirtiliyor. Öte yandan GPU yük durumuna göre fan hızı da kontrol edilebiliyor ve bekleme durumunda sessizlik sağlanabiliyor.

GPU, bellek ve kartın güç tüketimine ek olarak GPU, bellek, güç devreleri ve ortam sıcaklığının takip edilebilmesine olanak tanıyan Asus'un yeni modeli, özelleştirilebilir fonksiyonlarıyla oyunculara farklı opsiyonlar sunacağı da ifade edilen Radeon HD 4850 Matrix, yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma yapabilmenin yanında DirectX 10.1 ve PCIe 2.0 için destek de sunuyor.

Asus'un Kasım ayında pazara sunulması beklenen yeni Matrix modeli için şimdilik herhangi bir fiyat bilgisi bulunmuyor.

Asus'un Radeon HD 4850 Matrix modeli göründü

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13764 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim