Uzayda yer alan ölü uyduların ve roket parçalarının çöpleri, Dünya’nın yörüngesinde saatte 28,000 km/s ulaşan hızları ile mevcut iletişim uydularını tehdit etmeye devam ediyor.
Uzay çöpleri yakıt olarak kullanılabilir
Avustralyalı bir şirket olan Neumann Space, uzay araçlarının görevlerini genişletmek, uyduları hareket ettirmek veya yörüngeden çıkarmak için düşük Dünya yörüngesinde kullanılabilecek bir "uzay içi elektrikli tahrik sistemi" geliştirmeyi başardı. Geliştirilen yeni sistem ile beraber uzay çöplerinin yakıta dönüştürülmesi planlanıyor.
Neumann Space, uzay çöplerini yakıta dönüştürmek için üç şirket ile çalışmalarını sürdürüyor. Bu şirketlerden ilki Nano Rocks, yörüngede enkazı depolamak ve kesmek için robotik bir plan üzerinde çalışırken, start-up şirketi Astroscale söz konusu enkaz parçalarını yakalamak için uyduları kullanacak. Üçüncü ve son şirket Cislunar ise, çöpleri eriterek metal çubuk haline getirmek için bir dökümhane inşa edecek.
Metal çubukları, geliştirilen yeni tahrik sistemi ile iyonlaştırarak yörünge etrafında itme kuvveti oluşturmayı planlayan Neumann Space, günümüzde artan uzay çöpü sorunun önüne geçilmesini sağlayabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.