Anlık Bildirim

NASA: Uluslararası Uzay İstasyonu füze denemesi sebebiyle hâlâ tehlike altında

Geçtiğimiz günlerde Rusya tarafından yapılan bir füze denemesi sonucunda oluşan bir uzay enkazı sebebiyle ISS astronotları tehlikeye atılmıştı. Şimdi de NASA, tehlikenin hâlâ devam ettiğini duyurdu.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Rusya tarafından yapılan bir anti-uydu füze denemesi sonucunda binlerce uzay enkazı Dünya’nın yörüngesine yayılmıştı. Eski bir uydudan kalan bu enkazlardan biri Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) yörüngesine girmiş ve istasyonla birlikte içeride bulunan astronotları tehlikeye atmıştı.

Uluslararası Uzay İstasyonu hâlâ tehlike altında Tam Boyutta Gör

Astronotlar bu haberi aldıktan sonra kaçış kapsüllerine girmişti. ABD de yaşanan bu korkutucu olaydan sonra Rusya’yı, istasyondaki astronotları ve birçok ülkenin uzay varlıklarını tehlikeye attığı gerekçesiyle kınamıştı. Rusya Uzay Ajansı ise durumun o kadar büyütülmemesi gerektiğini belirtmiş ve istasyonun güvende olduğunu söylemişti.

Şimdi ise ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA) yeni bir açıklama geldi. NASA’ya göre uzay enkazları sebebiyle oluşan tehlike hala geçmiş değil. Yetkililere göre füze denemesi sebebiyle oluşan 1.500’den fazla enkaz hâlâ istasyonu tehdit ediyor.

Açıklamalara göre bunun dışında yüz binlerce ‘görülemeyen’ parça da yörüngede dolaşıyor. Bu yüzden de NASA, astronotların görevlerine devam etmesi için daha fazla gözlem yapılmasını gerektiğini ifade ediyor.

Uzay yürüyüşleri ertelenebilir  

İstasyonda bulunan bir anten sorunu için astronotların 30 Kasım’da uzay yürüyüşü yapması planlanıyordu. Ancak enkazlar yüzünden oluşan riskler sebebiyle bu yürüyüşün ertelenme ihtimali gündeme geldi. Buna ek olarak da yetkililer, her an oluşabilecek olan potansiyel bir hasar için istasyonda sürekli denetimler yapıldığını belirten açıklamalarda bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim