Anlık Bildirim

Bilgisayar dünyasından kısa kısa haberler..

  • ATI R600' ün ilk resimleri

Zol.com.cn isimli bir uzakdoğulu donanım sitesi, ATI' nin yeni R600 çekirdeğinin ilk resimlerini yayınlandı. 80nm üretim teknolojisi ile üretilen çekirdeğin transistör sayısı bilinmesede, boyutu göze alınarak yapılan tahminler çekirdeğin minimum 500milyon transistör içerdiği şeklinde.

ATI' nin ilk DX10 grafik çekirdeği olacak R600, 64 shader, 16 texture(doku) birimine sahip olacak. Tahmini çekirdek hızı ise 650-700 MHz civarında. Bellek veriyolu ise 512-bit olacak. Kartın çıkış tarihi ise 27 OCak 2007 olarak söyleniyor. Çekirdeğin daha detaylı ve değişik resimlerine ulaşmak için buraya tıklayın.

  • Intel G35 IGP yongasının HDMI/HDPC özellikleri belli oldu

Intel geçtiğimiz günlerde G35 IGP yongasının HDMI/HDCP özelliklerini tanıttı. HDMI sinyal karıştıma ve HDCP özellikleri dışında, G35 165MHz lik piksel hızı ile pci-e yolları üzerinden video için 1.65Gbs bant genişliği sunmakta ve 720p,1080i ve 1080p 24bit yüksek kalite video görüntüleri desteklemekte. Ses olarak ise stereo LPCM ve AC3 5.1 dijital ses desteği bulunmakta. G35 bu dikkat çekici özelliklere sahip olsada, HDMI çıkışı olarak sadece 1.2V verebildiğinden, anakartların "Level Shifter" isimli voltaj yükselden bir parça kullanması gerekecek. Bu parçanın yapımının 2007' nin ilk çeyreğinde yapılacağı söylenmekte. Haberin linki için buraya tıklayın.

  • Nvidia G80 de HDCP sorunu

Hatırlayanlar mutlaka vardır, Nvidia ilk kez Nv40 yani 6800 serisini duyurduğunda yeni grafik çiplerinin donanımsal olarak HD video işleyebildiğini söylemişti. Uzun bir süre boyunca uyumlu bir sürücü bekleyen kullanıcılar daha sonra kartlardaki HD işleyen bölümün çalışmadığını öğrenmişti. Bu sefer yine benzer bir problem G80 kartlarında bulunmakta. NVIO çipinde bulunan bir hatadan dolayı G80 kartlarda HD DVD yada Blue Ray bir film izlerken single link çözünürlükler kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Bu da demek oluyorki 30" bir ekranda videolarınız 720p den yukarı çalışmıyor. 600$ lık bir kart için sinir bozucu bir problem olsada konu 6800 serisindeki kadar ciddi değil çünkü problemli olan NVIO çipi ve bu sorun yeni seri kartlarda düzeltilmesi nispeten daha kolay. Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim