Anlık Bildirim

Borsa İstanbuldaki Yenilenebilir Enerji Hisseleri

Geleceğin enerjisi olarak anılan yenilenebilir enerji, ülkemizin ve dünyanın odağında yer alıyor. Ve pek tabii yenilenebilir enerji yatırımları hızla artış gösteriyor.                     

Borsa İstanbuldaki Yenilenebilir Enerji Hisseleri Tam Boyutta Gör

Yenilenemeyen enerji kaynakları hızla tükeniyor, fosil yakıt maliyetleri günden güne artıyor ve dünyamız daha çevre dostu bir geleceğin inşası için alarm veriyor. Bu noktada yenilenebilir enerji, geleceğimizin enerji kaynağı rolünü üstleniyor. Büyüyen tüm sektörlerde olduğu gibi yenilenebilir enerji hisseleri de yatırımcılar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Öyleyse şimdi, yakın gelecekte adını çok daha sık duymanız muhtemel olan ve Borsa İstanbulda listelenen yenilenebilir enerji hisselerini keşfedelim!

1. Borsa İstanbul’da Listelenen Yenilenebilir Enerji Hisseleri

Borsa İstanbuldaki Yenilenebilir Enerji Hisseleri Tam Boyutta Gör

BIST 100 endeksinde yer alan yenilenebilir enerji şirketleriyle tanışmaya hazır mısın? Hadi gel, Borsa İstanbulda işlem gören en popüler enerji şirketlerini inceleyelim!

1.1. ZOREN (Zorlu Enerji)

Sürdürülebilir enerji üretimi ve dağıtımı sağlamaya odaklanan Zorlu Enerji’nin jeotermal ve rüzgar enerjisi alanlarında yatırımları bulunuyor. Sürdürülebilirlik hedeflerini uygulamaya ve yenilenebilir enerji yatırımlarına hız kesmeden devam eden şirkete ait ZOREN hisse senetlerini, Midas’ın canlı borsa özelliğiyle kesintisiz takip edebilirsin!

1.2. ENJSA (Enerjisa Enerji)

Sabancı Holding ve E.ON ortaklığında faaliyetlerine devam eden Enerjisa Enerji, yenilenebilir enerji sektöründe öncü şirketler arasında yer alıyor. Yüzde 57 oranında yenilenebilir enerji yatırımıyla çalışmalarına devam eden şirketin hisseleri ENJSA sembolüyle Borsa İstanbulda listeleniyor.

1.3. SMRTG (Smart Güneş Teknolojileri)

Faaliyetlerine 2014 yılında başlayan Smart Güneş Teknolojileri, ürettiği güneş panelleriyle güneş enerjisi çözümleri sunuyor. 2024 yılının 4’üncü çeyreğinde yıllık güneş paneli üretimi kapasitesini 2.9 GW seviyesine çıkarmayı hedefleyen şirket, yenilenebilir enerji sektöründe çalışmalarını sürdürüyor. Smart Güneş Teknolojileri’ne ait hisseler SMRTG sembolüyle Borsa İstanbulda işlem görüyor.

1.4. ALFAS (Alfa Solar Enerji)

Alfa Solar Enerji A.Ş, güneş paneli üretim tesisleriyle her yıl 1.3 GW fotovoltaik panel üretiyor. Güneş enerjisi kullanımı alanında sektörde önemli bir rol oynayan Alfa Solar Enerji, ülkemizin yenilenebilir enerji üretim gücünü artırıyor. Şirkete ait ALFAS hisse senetleri, Midas’ta potansiyel yatırımcılar tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

1.5. AYDEM (Aydem Enerji)

Aydem Enerji, Türkiye’nin ilk özel hidroelektrik santralini kuran firma olarak uzun süredir yenilenebilir enerji faaliyetlerini sürdürüyor. Aydem Enerji’nin güncel olarak faaliyet gösteren 20 hidroelektrik, üç rüzgar ve bir jeotermal enerji santrali bulunuyor. Yatırımcılar, AYDEM hisse senetleriyle yatırımlarını gerçekleştirebiliyor.

1.6. AKENERJI (Akenerji)

Türkiye’deki enerji sektörünün en önemli isimleri arasında yer alan Akenerji, 2005 yılından günümüze yenilenebilir enerji yatırımlarına ağırlık veriyor. 2023 itibarıyla 320 MW yenilenebilir kapasiteyle toplam kurulu gücünün yüzde 26’sını yenilenebilir kaynaklardan karşılayan Akenerji, yenilenebilir enerji santrali yatırımlarını sürdürüyor.

1.7. AKFYE (Akfen Yenilenebilir Enerji)

2009 yılında devreye aldığı HES tesisiyle yenilenebilir enerji yatırımlarına başlayan Akfen Yenilenebilir Enerji, modern enerji santralleriyle çalışmalarına devam ediyor. Akfen Yenilenebilir Enerji’nin 12 adet hidroelektrik santrali, sekiz adet güneş enerjisi santrali ve yedi adet rüzgar enerji santrali bulunuyor. Akfen Yenilenebilir Enerji, sürdürülebilirlik hedeflerine ve yenilenebilir enerji yatırımlarını artırmaya devam ediyor. Şirket, BIST’te AKFYE sembolüyle işlem görüyor.

2. Yenilenebilir Enerji Hisselerine Nasıl Yatırım Yapılır?

Borsa İstanbuldaki Yenilenebilir Enerji Hisseleri Tam Boyutta Gör

Yenilenebilir enerji hisselerine yatırım yapmak ve hızla büyüyen bir sektörde yerini almak yatırımcıları fazlasıyla heyecanlandırıyor. Eğer sen de geleceğin enerjisine yatırım yapmak istiyorsan, hemen şimdi Midas ile tanışmalısın! Neden mi? Çünkü Midas yatırım hesabı ile ZOREN, ALFAS ve SMRTG hisse senetleri gibi enerji hisselerini kolayca satın alabilir, grafikleri canlı olarak anbean takip edebilirsin.

Hadi, sen de App Store ya da Play Store üzerinden Midas uygulamasını indir, Midas yatırım hesabıyla hem Borsa İstanbulda hem de Amerika Borsalarında işlem yapmaya başla! Pratik ve güvenli hisse senedi yatırımları için Midas seni bekliyor!

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim