Anlık Bildirim

Boston Dynamics'in yeni robotu Stretch geliyor

Boston Dynamics'in CEO'su Robert Playter, şirketin geçmişi ve geleceği hakkında konuştu. Bununla birlikte CEO, Stretch isimli robotun ne zaman satışa sunulacağını da açıkladı.

Boston Dynamics robotları Tam Boyutta Gör

2020 yılının Haziran ayında Boston Dynamics ilk ticari robotu olan Spot'u satmaya başladı. Bu şirket için büyük bir andı. Çünkü 30 yıllık tarihinin büyük bölümünde Boston Dynamics araştırma ve geliştirmeye odaklanmıştır.

Başlangıçta şirketin fonlarının büyük bir kısmı ABD ordusundan ve DARPA'dan geliyordu. Daha sonrasından ise Google, SoftBank ve en son Hyundai gibi büyük isimler tarafından finanse edildi. Tüm bu şirketler Boston Dynamics'i ticarileşmeye doğru yönlendirmeye çalıştı. Şirket sonunda bu noktaya kadar geldi. 

Şirketin CEO'su Robert Playter, gelecekte iyi bir robot üreticisi olmayı hedeflediklerini ve 3 ila 5 yılda bir yeni bir endüstriyel robot üreteceklerini söyledi. Şu an ise Boston Dynamics Spot ve Stretch robotlarıyla denetim ve depo sektörlerine odaklanıyor. Spot, şimdiye kadar şantiyelerde, petrol kulelerinde, nükleer santral denetimlerinde, hastanelerdeki Covid-19 hastalarının yaşamsal belirtilerini kontrol etmede ve hatta pandemide insanların sosyal mesafeye dikkat etmesi için hatırlatmalar yapmada kullanıldı. 

Şirketin diğer robotu Stretch ise daha çok depo faaliyetlerine odaklanacak. Playter, Stretch'i daha çok genel amaçlı bir yük taşıma robotu olarak gördüklerini söylüyor. Her yıl dünya çapında 800 milyon konteyner sevk ediliyor. Bu anlamda Stretch'in varlığı birçok kurum tarafından elzem hale gelebilir.

Boston Dynamics, Stretch'in önümüzdeki yıl satışa çıkmasını beklediğini ancak henüz bir fiyat belirlenmediğini söyledi. Bununla beraber şirket, müşterilerin isterlerse Stretch'in kolay kullanımı için geliştirilen ve Pick olarak adlandırılan yazılımı da satın alabileceğini söyledi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim