Anlık Bildirim

Samsung'un en sürpriz projeleri CES 2016 fuarında

Giyilebilir cihaz pazarına Bio-Processor yongasını sunan Samsung'un sürprizleri daha bitmedi. Giyilebilir cihazlar ve sanal gerçeklik sektörü için 3 yeni proje yolda.

Bu yıl Samsung'un gelecek hafta Las Vegas'ta başlayacak CES 2016 fuarında ne tür mobil cihazlar tanıtacağı henüz belli değil ancak giyilebilir teknolojiler tarafında ilgi çekecek 3 farklı proje sahneye çıkacak. Projeler Samsung'un özel yenilikçi laboratuvarlarında geliştiriliyor. 

Samsung'un Creative Labs (C-Lab) adını verdiği proje laboratuvarı, 2012 yılından bu yana faaliyet gösteriyor ve 100 civarında proje geliştirildi. Bu projelerden 70 tanesi tamamlandı ve firmanın çeşitli kollarında faaliyete geçirildi. 40 civarında yeni proje ise tamamlanmayı bekliyor. Bunlardan 3 tanesini CES 2016 fuarında göreceğiz.

Projelerden bir tanesi WELT adını taşıyor. WELT akıllı bir kemer. Kemer sürekli olarak kullanıcının bel ölçülerini, yeme alışkanlıklarını, attığı adımı ve oturma sürelerini takip ediyor. Elde ettiği verileri ilgili uygulamaya gönderiyor ve kullanıcıya çeşitli öneriler veya kilo yönetim programları tavsiye ediliyor. 
Samsung'un en sürpriz projeleri CES 2016 fuarında
 

Diğer bir proje olan Rink, firmanın Gear VR gözlüklerine kontrolcü desteği sağlayacak. Ele takılan küçük bir aygıt görünümündeki rink, içeriklerdeki kontrolü el hareketleri ile sağlamayı hedefliyor. Böylece Gear VR için daha yoğun tecrübe sunabilen oyunların geliştirilmesinin önü açılıyor. Ayrıca kontrolcü farklı mobil sanal gözlükler için de uyum sunacak. 

TipTalk ise projelerin en ilginci olarak karşımıza çıkıyor. TipTalk, kullanıcı tecrübesine odaklı bir proje. Akıllı saatlere bir kayış olarak takılabilen TipTalk, üretilen sesleri çok daha kaliteli ve dış ortam gürültüsünden uzak duyabilmenizi sağlıyor. Sesleri dinleyebilmek için kullanıcının parmağını kulağına dayaması yeterli oluyor. Detayları net olarak bilinmese de, teknolojinin kemik üzerinden ses dalgalarının iletimi teknolojisini kullandığı tahmin ediliyor.  
Samsung'un en sürpriz projeleri CES 2016 fuarında
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5787 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung rink, samsung tiptalk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim