Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Meizu MX4 inceleme videosu "Yeni nesil fiyat/performans telefonu"

Çin'in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Meizu'nun yeni modeli MX4 test masamızda. Yakın zamanda ülkemiz akıllı telefon kullanıcılarının da beğenisine sunulması planlanan telefon Mediatek'in yeni nesil 8 çekirdekli işlemcisi MT6595'i taşıyor oluşu, 20.7MP Sony sensörlü kamerası ve 5.36" IPS ekranı yanında 3100mAh bataryasıyla dikkat çekiyor.
 
Mediatek'in MT6595 yongasının 4 tane 2.2GHz Cortex a17 ve 4 tane 1.7GHz Cortex a7 çekirdeği taşıyan versiyonuna sahip olan MX4; 2GB sistem belleği, modeline göre 16-32 ve 64GB dahili depolama alanı, 5.36" 15:9 formatlı 1152x1920 piksel IPS ekranı, 20.7MP Sony Exmor RS IMX220 sensörü, F2.2 lensi, mobil dünyanın ilk H265 video kaydı yapabilen yongası MT6595 sayesinde 40Mbps 30 Kare/sn 4K video kayıt yeteneği, 3100mAh bataryası gibi özellikleriyle fiyat / performans kategorisini yeniden tanımlıyor.

Telefonun eksikleri olarak gösterebileceğimiz şeyler ise SD kart slotu olmadığı için hafızasının arttırılamaması ve kamerasının düşük ışık performansı oluyor. Fakat çift renkli doğal ışık verebilen flaş bu sorunu bir nebze gideriyor.
Videoda bulamayacağınız notlar:
Müzik: Telefonun kutu içeriğinden kulaklık çıkmıyor, kulaklık çıkışı çok yüksek ses verebiliyor fakat düzgün bas duyabilmek için ekolayzır ayarına sahip bir müzik çalar kullanmanız gerekiyor.

Telefon görüşme kalitesi: Giden ve gelen ses sorunsuz bir şekilde iletiliyor. Ses kalitesi ortalamanın üzerinde 3G bağlantısı konusunda da hattan düşme veya benzeri bir problem yaşanmıyor.
Görüntülü görüşme: Şebeke üzerinden görüntülü görüşme özelliği bulunmuyor. Skype, Hangouts veya benzeri 3G ve WiFi üzerinden internet bağlantısı sağlayan programlar kullanmak gerekiyor.
GPS Performansı: Uydu bulma hızıyla ilgili bir problem yaşamadık.
4K videolar ve H265: 5 dakika sınırı yok ve çekim yaparken telefon ciddi derecelerde ısınmıyor. Bu kodlama sayesinde videolar az yer kaplıyor. Kalitesi iyi düzeyde fakat en iyilerden biri diyemeyiz.
H265 yeni nesil bir sıkıştırma formatı olduğu için videoyu ne yazık ki Youtube'a aktaramıyorsunuz ve bir çok video düzenleme aracı henüz bu formatı desteklemiyor.
 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim