Anlık Bildirim

Akıllı telefon destekli tarayıcı ile gıda ürünlerinin içerisinde ne olduğu öğrenilebiliyor

Gelişen teknolojiler ile gıda ürünlerinin raf ömürlerini arttırmak için birçok kimyasal madde kullanılmaya başlandı. Çoğu zaman bizim için zararlı olan bu maddelerin tespit edilmesi ve belirli gıda maddelerine alerjisi bulunan kişilere yardımcı olmak üzere geliştirilen ufak tarayıcı modeli TellSpec, oldukça hızlı bir şekilde akıllı telefonlar ile bağlantı kurarak çalışıyor.
Her zaman taşınabilecek ufak (8.5 x 8.5 x 8.5cm) bir gövdeye ve 80 gram ağırlığa sahip olan TellSpec, iOS ve Android işletim sistemli akıllı telefonlar ile Bluetooth 4.0 LE teknolojisi üzerinden kablosuz olarak bağlantı sağlıyor ve USB üzerinde doldurulabilen lityum iyon bir batarya ile geliyor. Gövdesinde yer alan lazer spektroskopisi, NanoPhotonics ve geliştirilen özel matematiksel algoritması ile gıda ürünlerinin içerisinde yer alan maddeleri 20 saniye gibi kısa bir süre içerisinde ortaya çıkartan ve böylece alerjisi olan kişilere ya da tükettiği ürünlerin içerisinde yer alanları merak edenlere faydalı bilgiler sunabilen ürün, bulut tabanlı çalışma gösteren veri tabanı üzerinde şimdilik 3000 farklı yiyecek bilgisi barındırıyor ve yeni kullanıcılar ile bu rakamın ciddi oranda artacağı belirtiliyor. TellSpec aynı zamanda gıda ürünlerinin yağ, karbonhidrat, şeker, glüten, protein ve kalori düzeylerini de başarılı arayüze sahip uygulaması üzerinde gözler önüne seriyor.
Araştırma geliştirme süreci devam eden TellSpec, 320$ ön sipariş bedeliyle 2014 Ağustos ayında farklı renk seçenekleriyle elde edilebiliyor. Ürün hakkında hazırlanan açıklayıcı tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
 
Akıllı telefon destekli tarayıcı ile gıda ürünlerinin içerisinde ne olduğu öğrenilebiliyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim