Anlık Bildirim

Joris Laarman Lab'ın yeni üç boyutlu baskı robotu, metal ve alüminyum gibi materyaller kullanabiliyor

Son dönemin en gözde üretim teknolojilerinden üç boyutlu yazıcılar gelişim süreçlerine devam ediyor. Bunun güzel örneklerinden olan ve daha önce termoset polimer (Belirli bir sıcaklığın üzerinde kalıcı olarak sertleşen ve tekrar ısıtıldığında yumuşamayan) malzeme kullanan MX3D-Resin (Diğer adıyla Mataerial), artık metal ve alüminyum gibi materyaller de kullanabiliyor.
Joris Laarman tarafından geliştirilen ve yeni sürümü MX3D-Metal olarak isimlendirilen üç boyutlu yazıcı robotu, paslanmaz çelik, alüminyum, bronz veya bakır gibi materyal kullanarak herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan ayakta kalabilen baskılar ortaya çıkartabiliyor. Bilgisayar bağlantısıyla direkt olarak CAD yazılımlarından baskı vermeye başlayabilen ve robot / kaynak kombinasyonu ile çalışma gösteren MX3D-Metal, her seferde yapılan eritilmiş metal eklemeleriyle baskılarını oluşturuyor. Başarılı yapısıyla MX3D-Resin gibi duvara 90 derece baskılar da yapabilen teknoloji, herhangi bir atık malzeme sorunu da ortaya koymuyor.
Araştırma geliştirme çalışmaları devam eden MX3D-Metal'in, 1 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında New York merkezli Friedman Benda galerisinde sergileneceği belirtiliyor. Ürünün gerçekte nasıl çalıştığını aşağıdaki video yardımıyla rahatlıkla görebilirsiniz.
 
Joris Laarman Lab'ın yeni üç boyutlu baskı robotu, metal ve alüminyum gibi materyaller kullanabiliyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8374 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim