Anlık Bildirim

Dünyanın ilk yüzer nükleer santrali, elektrik enerjisi sağlamaya başladı

Dünyanın ilk yüzer nükleer santrali olan Akademik Lomonosov, 5.000 km'lik yolculuğun sonunda 100 bin insanın yaşadığı Pevek isimli şehre ulaştı ve buraya elektrik enerjisi sağlamaya başladı.

Dünyanın ilk yüzer nükleer santrali, elektrik enerjisi sağlamaya başladı Tam Boyutta Gör

Dünyanın ilk yüzer nükleer santrali olan Akademik Lomonosov, Rusya’nın uzak bir köşesinde bulunan bir yerleşim yerine elektrik enerjisi sağlamaya başladı. Santralin faaliyete geçmesiyle ilgili açıklama ülkenin nükleer enerji kurumu Rosatom tarafından yapıldı.

Greenpeace gibi kuruluşların; “Buz üzerindeki Çernobil” veya “Nükleer Titanik” diye adlandırdıkları santral, 23 Ağustos tarihinde Murmansk limanından demir almış ve Kuzey Denizi'nde 5000 km’lik bir göreve çıkmıştı.

Rusya’nın en kuzeyinde yer alan ve yaklaşık 100 bin insanın yaşadığı Pevek isimli şehre ulaşan santral, şehrin Yeni Yıl ağacını yakarak Pevek halkına güzel bir hediye vermiş oldu. Santralin bundan sonraki hedefi ise 2020 yılında ticari faaliyetlere başlamak olacak.

Dünyanın ilk yüzer nükleer santrali, elektrik enerjisi sağlamaya başladı Tam Boyutta Gör

2006 yılında inşasına başlanan Akademik Lomonosov Rusya’nın 11. ve Kuzey Kutup Dairesinde bulunan ise üçüncü nükleer santral. Akademik Lomonosov’un sahip olduğu iki adet 35’er megawatt’lık reaktörle Chukotka özerk bölgesindeki nükleer ve termik santralin yerini alacağı ifade ediliyor.

Resmi kaynaklara dayanmasa da santralin yaklaşık 450 milyon dolara mal olduğu ve Rusya’nın benzer şekilde iki reaktörden oluşan ancak bu sefer 50’şer megawatt güce sahip bir yüzer santral daha inşa etmeyi planladığı ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6965 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akademik lomonosov, nükleer santraller ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim