Intel'in son çeyrekte lanse etmeyi planladığı Clarkdale işlemci ailesinin detayları netleşmeye devam ediyor. 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan, Westmere tabanlı yeni işlemciler bilindiği üzere entegre grasfik özelliğine de sahip olacak ve beraberlerinde 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan entegre grafik çekirdeğini de getirecekler.
Kimi kaynaklarda sahip olduğu entegre grafik yongası ile yüksek tanımlı video oynatabileceği de söylenen Clarkdale işlemci ailesi, yeni nesil görüntü ara birimlerine de destek verecek. Açıklanan bilgilere göre entegre grafik özellikli yeni işlemciler, DVI bağlantısına ek olarak HDMI ve DisplayPort gibi yeni nesil ara birimleri de kullandırabilecek.
HDMI ve DisplayPort gibi en güncel teknolojilere destek veren işlemciler, malesef VGA ara birimini ise desteklemeyecek. Her ne kadar önümüzdeki yıllarda kullanım oranının iyiden iyiye azalması beklenedursun bilindiği üzere D-Sub ara birimi bugün maliyet odaklı pek çok monitörde standart bağlantı birimi olarak kullanılabiliyor.
Bu arada Clarkdale işlemci ailesinin iki bağımsız görüntü ara birimini eş zamanlı olarak destekleyebileceği dolayısıyla çoklu monitör kullanımına olanak tanıyacağı da bildirilmekte.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:

